Vad är en Beef Fritter?

March 9

En nötkött fritter är en stekt patty med nötkött som huvudingrediens, bindande ingredienser i smeten, och panering på utsidan. Det finns många varianter på nötkött fritter med många olika typer av nötkött och vegetabiliska tillägg tillgängliga. De är relativt enkla att framställa och kan tillagas antingen i en stekpanna eller en fritös.

Den mest grundläggande receptet kräver att blanda brödsmulor och gryta nötkött att bilda biffar och sedan antingen pan-stekning eller fritering blandningen tills brynt. Om en fritösen används, kan blandningen rullas till bollar istället för biffar. Lägga salt, peppar, lök och vitlök till smeten kan bidra till att höja smaken av friterad. Det exakta ursprunget nötkött fritter är okänd, men en version av denna enkla recept kan hittas i USA kriget departementets 1910 Manual för armé kockar.

Många andra recept för nötkött friterad existerar. För en godare slarva, kan corned beef eller flisor eller rostbiff användas i smeten. Beläggning på utsidan av rutine nötkött med en kombination av ägg och mjöl gör en enkel, effektiv smet för pan-stekning. Vegetabiliska bitar kan blandas med köttet för att ge de friterad förbättrad smak och färg. Hackad röd eller grön paprika är ett populärt komplement.

Nötkött friterad kan framställas i en oljad stekpanna eller en fritös. För att framställa en fritter med användning av en stekpanna, värme åtminstone tillräckligt med olja för att grundligt belägga botten av en stekpanna satt till medelhög värme och fry friterad på varje sida tills de är gyllenbruna. Varje sida kommer att ta tre till fem minuter. I en fritösen kommer friterad tar ungefär fem minuter att laga mat.

Små nötkött friterad serveras ofta med någon form av doppa sås. Smaken av nötkött och den Panering par väl med många olika typer av såser. En marinara baserad sås och en kryddig sås båda går bra med en nöt fritter. De friterad gör bra aptitretare och kan serveras med en mängd olika såser för gäster.

Olika typer av kött kan ersätta nötkött när de förbereder friterad. Fläsk, korv, eller kyckling friterad kan göras i stort sett samma sätt som en nötkött fritter. För ett vegetariskt alternativ, byta ut kött för majs, bönor, eller kronärtskockor. Olika bearbetas, förpackas friterad finns i avsnittet frysta livsmedel i de flesta livsmedelsbutiker.

  • En fritösen kan användas för att göra nötkött friterad.