Vad är en rund Belt?

May 15

En rund bältet är en mjuk gummianordning som används i tillämpningar med låga vridmoment. Liknar en gummi O-ring, är den runda remmen avsett att fungera i ett V-spår av 60 grader för optimal friktion och bett. De ofta elastiska egenskaper den runda bältet bidrar bristen på behovet av en spännaren i de flesta applikationer. Storleken på den runda remmen kan ändras genom att skära av bältet och skarvning av två ändarna tillsammans med användning av en mängd olika metoder.

Många stilar av rundremmar används ofta i verktyg, såsom elektriska borrmotorer, fräsmaskiner och svarvar. En rund bältet också vanligt förekommande i dammsugare, köksmaskiner och begränsade fordons användningsområden. Utformad för att ge optimalt grepp i en ansökan låg vridmoment, den runda bältet också används ofta i applikationer där bältet är skyldig att vrida, såsom fallet med två korsande jack-axlar.

Till skillnad från en vanlig kilrem vanligen kallad en fläktrem är gummi som används för att tillverka runda bälten mycket mjuk och följsam. Denna mjuka konsistens tillät banden som skall sträckas runt två remskivor eller axlar och drivs utan hjälp av en bandspännrulle. Tendensen av gummi för att bli ännu segare, därför ger mer grepp när det blir uppvärmt på grund av friktion orsakad från mindre slirning, gör detta bälte ett bra val att använda på en svarv eller borra motor.

Medan den runda formen hos bandet passar tätt in i ett U-spår remskiva, är den optimala formen av en remskiva vid användning av en rund rem en V-remskiva. Vidare är en 60-graders V vanligen rekommenderas för användning med den rundformade remmen. Den U-räfflade remskiva typiskt avgick för att vägleda remskivor eller icke-kritiska remskiva drivsystem. Ibland kommer en U-spår remskiva användas med de mjukaste gummiremmar som den U-formade spåret drar fördel av maximal kontaktyta för den klibbiga bandet och slirning är normalt inte ett problem.

En fördel som en rund bälte har över en typisk V-bandet är i dess förmåga att åter storlek genom att klippa och trimma bort material. Gummit skärs och den erforderliga mängden som behövs för att göra bältet korrekt längd avlägsnas. De två ändarna av det trimmade remmen återansluts med hjälp av olika metoder, inkluderande limning, smältning och häftning. Vid limning ett bälte, är det absolut nödvändigt att en snabb inställning lim, såsom kontaktcement, användas för att vidhäfta ändarna av bältet tillbaka tillsammans.