Vilka är orsakerna till snarkning hos kvinnor?

June 21

Snarkning hos kvinnor kan ofta vara ett pinsamt dilemma. När allt snarkning är en handling som är mer förknippade med män, vilket gör kvinnor som snarkar verkar mer maskulin än önskat. Även om de flesta orsakerna till snarkning gäller båda könen, kan det finnas särskilda villkor som leder till snarkning hos kvinnor. Några av orsakerna till snarkning hos kvinnor inkluderar graviditet, hormoner, klimakteriet, genetik, livsstilsvanor och eventuellt medicinska tillstånd.

Det finns tre teorier om varför vissa kvinnor snarkar oftare när man är gravid: ökad kroppsvikt, förändrade sovställningar och hormoner. Ökad kroppsvikt leder till snarkning hos kvinnor om överflödigt fett ackumuleras i nacken. Detta constricts kroppens luftvägar, vilket gör det mer sannolikt för uvula och mjuka gommen att vibrera med varje andetag tas.

Gravida kvinnor tenderar också att sova i olika positioner på grund av deras växande magar. I vissa fall leder detta till vinklar där luftvägarna är klämd, vilket gör att kvinnan att snarka. I dessa scenarier, ofta räcker det att antingen luta snorer huvud eller att sänka huvudet position för att nå snarkning lättnad.

Hormoner kan också vara ansvarig för att snarkning hos kvinnor. De exakta mekanismerna har inte fastställts av forskningen. Vissa kvinnor har dock rapporterat att hormonbehandling drastiskt har minskat sina snarkning vanor.

Klimakteriet också tros orsaka snarkning hos kvinnor. Förutom viktökning och hormonella förändringar, kommer klimakteriet vid en ålder då kroppens muskler är mer avslappnad. Detta inkluderar uvula och muskler som stöder den mjuka gommen.

Genetik kan också spela en roll i snarkning. En anledning till att snarkning hos män förekommer mer än hos kvinnor beror på att män tenderar att ha smalare luftvägar. Det är mycket möjligt att vissa kvinnor helt enkelt ärva denna kvalitet från sina föräldrar och hamna snarkning mer än den genomsnittliga kvinnan.

Vissa livsstilsvanor kan leda till snarkning hos kvinnor, liksom hos män. Att dricka alkohol slappnar musklerna runt halsen, så storkonsumenter är mer benägna att snarkning. Detsamma gäller för röka cigaretter och för vissa droger och mediciner. Många individer tycker att undvika dessa ämnen för några timmar innan sova kraftigt reducerar oddsen för snarkning.

Slutligen kan snarkning vara ett symptom eller påverkan av något redan existerande medicinska tillstånd. En kluven gom, till exempel, kan förändra flödet av luft inuti munnen och halsen och leda till snarkning. I ett sådant fall, är det faktiskt möjligt att få korrigerande operation som kommer att minska eller eliminera snarkning.

  • Gravida kvinnor som har att ändra sina sovställningar kan vara en anledning till att gravida kvinnor tenderar att snarka.
  • Gravida kvinnor kan snarka på grund av ökad kroppsvikt och hormonella förändringar.
  • Incresaed kroppsvikt kan tygla luftvägarna, vilket gör det mer sannolikt för uvula och mjuka gommen att vibrera med varje andetag tas under sömnen.
  • Sova i vissa lägen kan leda till snarkning hos kvinnor.
  • Röka cigaretter ökar sannolikheten för snarkning.
  • Att dricka alkohol slappnar musklerna runt halsen, så kvinnor som är storkonsumenter är mer benägna att snarkning.