Hur blir jag en Shipping Clerk?

September 21

En frakt kontorist är i allmänhet en entry-level position bearbetning utgående order för tillverkare, återförsäljare, grossister och andra företag. En gymnasieexamen är oftast den lägsta formella utbildning som krävs för att bli en sjöfarts kontorist. Många arbetsgivare som anställer frakt kontorister leta efter människor med god datorvana och förmåga att driva elektronisk utrustning. Arbetsgivare förväntar ofta starka grundläggande skrivande och matematiska färdigheter för att förbereda dokumentation och förstå vikter och mått. Att vara i god fysisk form och att kunna lyfta ett minimum av vikt också är ofta nödvändigt om du vill bli en sjöfarts kontorist.

Antalet datoriserade och automatiserade system som används för sjöfart varierar beroende på arbetsgivaren. Att ha fallenhet för att snabbt lära sig olika datorprogram och automatiserad utrustning är viktigt. Datorer används ofta på jobbet för att spåra försändelser, skapa adressetiketter och beräkna frakt och porto. Den typ av automatiserad utrustning du kan behöva för att fungera på jobbet som en frakt kontorist inkluderar transportband eller till robotar och datorstyrt fordon som rör sig varor från en plats till en annan.

Vissa företag utbildar nyanställda på jobbet, men andra kommer att förvänta blivande frakt kontorister ha vissa färdigheter relaterade till positionen. Du kan stå ut från förpackningen, inte bara genom att visa de grundläggande färdigheter som är viktiga för jobbet men genom att få några av de mer avancerade färdigheter som en sjöfarts kontorist kan använda. En sådan skicklighet är hur man använder en gaffeltruck.

Att få ett intyg om en gaffeltruck operatör kan flytta ditt CV till toppen av stacken, eftersom behövs ofta denna färdighet för att hämta produkter från lagring i lager och flytta produkterna till lastkajer för sjöfarten. En körkort också kan krävas om du vill bli en sjöfarts kontorist. På vissa företag, särskilt de mindre, frakt kontorister ibland leverera paket själva eller leverera dem till sändanläggningar. Att kunna passera en säkerhetsprövning kan krävas vid vissa företag.

Andra färdigheter som hjälper dig att bli en sjöfarts kontorist inkluderar att ha en detalj-orienterad, fokuserad personlighet, som kommer att vara till nytta för dig när det gäller att kontrollera order och kontrollera att de fylldes på rätt sätt. Att kunna hantera arbete som kan vara repetitiva är viktigt, eftersom frakt kontorister utför ofta samma rutinuppgifter varje dag. Det kan vara viktigt att förstå rumsliga relationer i syfte att styra lastning av lastbilar eller ens att ladda lastbilar själv, om det behövs. I många företag, sjöfart kontorister utför även mottagande och andra trafikavgifter, så att kunna använda dina läs- och detaljkunskaper för att kontrollera inkommande transporter mot konossement och annan dokumentation kan vara viktigt om du vill arbeta som frakt kontorist.

  • Frakt kontorister får ofta on-the-job training.
  • Att vara certifierad gaffeltruck operatör kommer att hjälpa en person att få ett jobb som frakt kontorist.
  • Frakt kontorister i ett litet företag kan förhandla direkt med kunderna.
  • En frakt kontorist är ansvarig för behandlingen utgående beställningar.
  • Den perquisite att bli en sjöfarts kontorist är att ha en gymnasieexamen eller motsvarande.