Rengöring Vinyl

July 25

När de flesta människor tänker på vinyl, de tänker på vinylskivor-de gamla runda musikskivor från det förflutna. Emellertid är vinyl ett material som används inom andra områden. Du kan hitta vinyl i form av kök golv, ytterväggar och ytor i bilar, horisontella och vertikala persienner, och beläggning möbler. Oavsett var du har vinyl, desto bättre du tar hand om det, desto längre tid kommer att pågå. Vinyl är en plast, och de flesta plaster är inte särskilt svårt att rengöra. I själva verket är det ofta en beläggning på tapeter och stoppning, eftersom det gör det lättare att rengöra.

  • Rengöring vinylgolv: Vinyl golv är mycket hållbara och långvariga. Men de fortfarande behöver lite omsorg. Se till att du sopa dem ofta, så smuts, damm och andra partiklar inte skrapa på ytan. Man kan också använda ett vakuum, så länge som det inte har en slagstång. En normal moppning, med varmt vatten och tvål, kommer också att hjälpa till att hålla din vinyl golvet rent. Om vatten inte blir golvet rent, kontrollera anvisningarna från tillverkaren. Du kan också hitta specifika vinyl golv rengöringsmedel på vissa stormarknader.
  • Rengöring vinyl i bilar: Först dammsuga ytorna. Använd en vinyl Protectant spray (som Armor All) och en trasa för att torka av vinyl. Detta kommer att bidra till att skydda vinyl från sprickbildning och uttorkning. Den skyddande fungerar bäst om du låter sidospår eller mattor torka i skuggan.
  • Rengöring plastisolerad klädsel: Vinyl täcker soffor och stolar i bilar är en porös beläggning. På grund av detta, är vinylbelagd klädsel mycket känsliga för fläckar. Använd milt vatten, rengöringsmedel och en tandborste för att försiktigt skrubba tyget. Vissa rengöringsmedel kan repa av eller upplösa vinyl. Om du har en fläck på din vinylklädsel, använd en vinylklädsel renare eller raklödder direkt på plats.
  • Rengöring vinylskivor: Vinylskivor måste rengöras noggrant eftersom, om de är repad, kommer de inte att kunna spela musik på samma sätt. Det bästa sättet att rengöra vinylskivor är med en rekordrengör pad. Du kan också använda rekordrengöringsvätska med en kolfiber rekord borste. Följ instruktionerna som följer med dessa städredskap.

Det bästa sättet att rengöra vinyl på andra ytor är att följa tillverknings riktningar. Om du tar hand om din vinyl produkter, kommer de ser trevligare och håller längre.