Vad är en holländsk baby Pancake?

July 15

En holländsk bebis pannkaka är en söt och enkel ugnsbakad pannkaka som kan toppas med någon form av frukt, yoghurt, eller socker. Även känd som en tysk pannkaka, holländsk puff, eller Bismark, är denna maträtt gjord med fyra, mjölk och ägg. De pannkaka böljor medan i ugnen bara för att falla i en krater form när den tas bort. Flera diner och restaurangkedjor specialiserade på sina egna varianter av denna frukost livsmedel.

Tänkte att inspireras av den tyska apfelpfannkuchen eller Äppelpannkaka, spårar holländska barn pannkaka sin historia tillbaka till tidigt 1900-tal. Victor Manca, ägaren av en Seattle restaurang som heter Mancaâ € s Cafe, krediteras med att införa skålen. Etymologi namnet är inte säkert. Vissa tror att en av Mancaâ € s döttrar myntade termen eftersom pannkakor var ursprungligen mindre och tjänstgjorde i trios, medan andra hävdar att holländska är en förvrängning av Deutsch, eller det tyska språket ord för tyska.

En typisk recept för en holländsk bebis pannkaka kräver ägg, mjöl och mjölk. Smeten kan också vara smaksatt med vanilj, kanel, eller honung. Många versioner kräver också citronsaft eller zest. Ingredienserna är whisked ihop och hälldes i en varm 12-tum (30,5 cm) ugnsfast stekpanna belagda i smör. Pannkaka kommer baka i en varm ugn i cirka 20 till 25 minuter eller tills kanterna är gyllenbrun och svullet.

När det tas bort från ugnen, kommer en holländsk bebis pannkaka kollapsa, som bildar en krater. Pulveriserad eller råsocker är en vanlig toppning. Vissa variationer lägga bär, äpplen eller annan frukt till deflateras pannkaka centret. Andra recept kräver kiwi skivor, nektariner eller persikor. Gräddfil, yoghurt, eller sirap är andra Taklagsfest alternativ. Det finns otaliga sätt att top en holländsk bebis pannkaka, eller den kan ätas vanligt.

Denna rätt är vanligtvis äts vid frukost eller brunch. En holländsk bebis pannkaka kan presenteras på en tallrik eller i stekpanna. Det är allmänt skuren i kilar som serveras med andra frukost sidor. Det är möjligt att baka pannkakor i mindre skillets och servera dem i par eller trios stället skära kilar från en stor en.

Vissa diner och restaurangkedjor specialiserade på sina egna versioner av den holländska barn pannkaka. Till exempel, erbjuder Original Pancake House-kedjan en stor holländsk bebis toppad med smör, florsocker och citron. Mancaâ € s Cafe, där pannkakan infördes, stängde på 1950-talet, men receptet var allmänt publicerats i kokböcker och tidningar som Sunset.

  • Skivad nektariner används ofta som en toppning för holländska barn pannkakor.
  • Råsocker, som ofta används till toppen holländska barn pannkakor.