Hur man förbereder Fiber med Hand Kort

November 7

Hand kort är traditionella verktyg för bearbetning av korta till medellånga spänstiga fibrer. De finns i en mängd olika stilar, med böjd rygg och platt rygg är den vanligaste. De kommer också med olika typer av kardning tyg på dem: Grov används för mer öppna fibrer, medium används för allt men superfin ull och fina används för fina ull och några exotiska fibrer, såsom jak och kamel. Några hand korten är gjorda speciellt för bearbetning bomull; dessa gör ett bra jobb på kashmir och angorakanin också. Alla hand kort kan bearbeta fibrer av blandade längder.

Hur man förbereder Fiber med Hand Kort

Sitt i en bekväm stol. Håll ett av korten i din vänstra hand, och placera den på vänster knä med tänderna upp.

Hand-kort används för att bearbeta fibrer som är mindre än 3 inches lång. Fiber som du bearbetar på handen korten är mjuk, öppen och lätt att snurra.

Ta en handfull retad fiber och fånga upp den i tänderna på kortet.

Bara sätta en liten bit av fiber på åt gången; för mycket fibrer gör det svårare att kortet.

Hur man förbereder Fiber med Hand Kort

Håll det andra kortet i höger hand. Stroke fibern försiktigt med carder, som om du smeka en katt.

Se till att botten (där handtaget är) i rätt kort börjar slaget vid botten av den vänstra kortet. Som ni stroke, de flesta av fibern ska passera från vänster kortet till höger carder.

Om du är vänsterhänt, bara vända din hand positioner.

Hur man förbereder Fiber med Hand Kort

Överför fibern från vänster kortet till rätt kort. Ta ned på rätt kort, och placera den på toppen av den vänstra kortet. Sweep rätt carder ner ansiktet på det vänstra.

Hand-kort finns i en mängd olika kardning tyg typer. Duken varierar med storleken på tänderna, hur nära tänderna sätts ihop, och vinkeln för kröken i tänderna. Vanligtvis finare tänder och närmare in tillsammans de är, desto finare fibern är som kan kardas på dem. Ju mer uttalade böjen i tänderna, desto mer skonsam för kardning åtgärden. Ofta spinnare har mer än en uppsättning kort, med hjälp av grova kort för starka ull och fina kort för bomull och kashmir.

Hur man förbereder Fiber med Hand Kort

Överför fibern tillbaka till vänster carder. Placera ned i den vänstra carder på toppen av den högra carder och stupar ner.

Fibern ska nu vara tillbaka på vänster carder. Fortsätt från vänster till höger tills fibern är helt öppen och jämnt fördelad.

Ta fibern från kortet genom att överföra den från vänster till höger snabbt. Lägg upp och ner ett kort i knät. Placera fibern på kortet.

Du kan lämna kort olika färger av fiber tillsammans. Du kan lägga till färg i band på carder. Håll koll på bredden på banden om man vill göra rolags matchen. Titta färgerna blandas för att skapa en ny färg när du passerar från carder till carder.

Ta en sticka eller bit träpinne, placera den på fibern på toppen av kortet, och rulla den ifrån dig.

Fibern ska omsluta träpinne.

Hur man förbereder Fiber med Hand Kort

Skjut fibern utanför träpinne.

Detta kallas för en rolag och är redo att snurra. För att lägga till en extra twist, kan du dra åt rolag genom att trycka med tummen medan du vrider pinnen. Detta kallas ett puni, och används ofta för spinning bomull.