Vad är Kastanjevinsläktet?

September 14

Kastanjevinsläktet är ett släkte av vedartade vinstockar i druvan familjen, Vitaceae. Mogna växter kan variera i storlek, beroende på art, men en del kan bli ganska stora, producerar enorma blad och kolonisera ytor inom räckhåll för de spretande vinstockar. Flera arter odlas inom landet som prydnadsväxter och i naturen, de är ett ämne av intresse för botanister eftersom de värd en familj av parasitväxter, Rafflesiaceae. Dessa växter finns växer endast i samband med Kastanjevinsläktet.

Medlemmar av detta släkte producerar långa, vedartade stammar och stiger något i räckvidd. Bladen är palmately förening och vintergröna. Kastanjevinsläktet är anpassad för tropikerna och klättring växtsätt är förmodligen en evolutionär respons på förhållandena i regnskogen, där växter måste kämpa för ljus och luft genom att klättra in i den övre trädkronorna. Dessa växter producerar små sprayer av diskreta vita blommor, följt av små gröna bär.

I trädgården kan dessa klättrande växter användas för att snabbt etablera ett privatliv skärm och de kan också tränas på hållare och spaljéer nära väggarna för att dölja visuellt ointressanta ytor. Växterna propagera mycket lätt genom sticklingar från mogna exemplar och kan även komma från utsäde. Plantskolor och trädgårds leverans butiker kan ha Kastanjevinsläktet arter i lager eller kan beställa dem för kunderna, och handlar med andra trädgårdsmästare kan också potentiellt vara en källa.

Liksom andra växter från tropikerna, Kastanjevinsläktet arter är frost anbud och de behöver fukt, fuktig jord med massor av organiskt material arbetat i, och varma temperaturer. De tycker inte om att vara torr, och bör misted om de odlas i torr miljö. Växthus kan användas för odling i kallare klimat där växterna inte kan frodas utomhus. Nypa tillbaka hjälper växterna filial ut istället för att få luftig och spinkig, och kan även användas för att kontrollera tillväxten att hålla växterna från att ta över.

Medlemmar av Kastanjevinsläktet släktet som värd parasit växter är ett ämne av intresse. Parasiterna lever inne i anläggningen, sätta ut blommor och blad som kommer fram direkt från stjälkar av värden. Parasiter är beroende av näringsämnen som samlats in av värd för en leverans av energi och använda kärlsystemet hos värden att leverera näringsämnen och transportera bort avfall. Studie av parasitväxter är ett ämne av intresse för vissa delar av världen, där människor är intresserade av att titta på de sammankopplade liv olika växtarter och hur växterna har anpassat för att göra det bästa av sin miljö.