Hur en dålig kreditvärdighet kan påverka ditt bankkonto

October 24

Reglerna kring finans-och bankverksamhet kan verkligen variera från land till land. Denna artikel skrevs speciellt för en brittisk publik, som syftar till att hjälpa människor i Storbritannien som har att göra med dåliga krediter och letar efter sätt att minska påverkan på deras ekonomiska situation.

Din kreditvärdighet i Storbritannien

Det finns olika sätt att förbättra din kreditvärdighet, till exempel att se till att du är i röstlängden på rätt adress och att dina räkningar eller skulder som inte är noterade på en annan adress. Kvar i samma jobb-och / eller samma hus-för ett antal år kan förbättra din kreditvärdighet också.

Men även med dessa "bonuspoäng" på ett kreditbetyg, det är fortfarande möjligt att ha en lägre poäng på grund av en CCJ (County Court dom), insolvens, bill efterskott, ett lån standard, eller till och med massor av misslyckade kreditansökningar i en kort tid.

Dåliga krediter och banken

En bank kan hamna avsluta ett konto om det inte hanteras väl. Människor som har problem med pengar som svårigheter att betala räkningar, att använda en otillåten övertrassering, eller hitta betalningar return-kan finna deras konto hamnar stängs. De tillhörande bankavgifter för den här typen av problem kan ibland skicka folk vidare i skuld.

Om relationen mellan en kund och deras bank går sönder, det är ibland nödvändigt att öppna en annan bankkonto. Så hur lätt är det att öppna en annan bankkonto med en dålig kredit historia?

Öppna en dålig kredit bankkonto

Bankkonton finns i alla former och storlekar. För många personer med en dålig kredit historia, kan en dålig kredit bankkonto vara det bästa alternativet. Vissa bankkonton har ingen kreditupplysning, vilket kan vara riktigt bra om du har kört in pengar problem i det förflutna. Dessa konton är också kända som "grundläggande bankkonton".

Några grundläggande bankkonton kommer att kräva en kreditkontroll när du ansöker-men det betyder inte nödvändigtvis att du kommer att avslås bara på grund av en dålig kredit historia.

Många banker förser bankkonton som har bara de "grundläggande" anläggningar-så att du inte kommer att få en övertrassering eller kreditkort, till exempel med ett konto som denna.

Men några dåliga krediter bankkonton kommer med extra funktioner. De kan till exempel ge viss praktisk hjälp för att se till räkningarna får betalt-som kan vara användbara för människor som vill ha lite hjälp budgetering för deras väsentliga kostnader.