Hur väljer jag det bästa Sinus Relief Spray?

December 22

Välja den bästa sinus lättnad sprej kan vara en fråga om en minuts tanke eller kanske involverade samråd med en läkare. Kroniska sinus symtom från allergier eller andra faktorer tenderar att inte vara lättad väl av många OTC-produkter. De som lider av ett kortsiktigt problem, som en kall, kan helt enkelt utvärdera sinus lättnad sprut alternativ på en lokal apotek, men de bör göra det med vissa förbehåll i åtanke.

Vissa människor har problem med torra bihålor, och de kan leta efter produkter som en saltlösning spray, som kan hjälpa fukta näsgångarna. Andra tycker lättnad för detta problem inte med en spray men genom att göra dagliga nasala sköljningar eller tvättar. Dessa kan rensa pollen och damm ur näsan och kunde avlasta mindre trängsel. Den ena typen av produkt som folk möjligen bör undvika i en sinus relief spray är något över disk avsvällande spray.

Anledningen till att dessa utgör ett problem är att de först fungerar mycket bra, men efter några dagars användning, de har en rebound effekt och kan börja göra trängsel värre. Vissa människor reagerar genom att använda sprayen oftare. Detta skapar en dynamisk där det är möjligt att bli beroende av nässpray, och även om de ursprungliga symtomen för vilka den inköpta inte längre existerar, är ständigt överbelastade och användning av spray ökar näsan. För att undvika detta, om folk väljer att använda en avsvällande sinus nässpray, bör de begränsa användningen till det rekommenderade antalet dagar på förpackningen. Skulle trängsel fortfarande existerar eller försämras efter rekommenderade dagars användning, är det dags att träffa en läkare.

Många människor med kronisk överbelastning bättre behandlas med hjälp av ett recept nässpray. Det finns ett antal av dessa, som normalt innehåller någon form av steroid och kan minska inflammation så att trängseln minskar. Full effekt av dessa produkter oftast inte kände omedelbart, men symtomen kan förbättra mycket i ett par veckor.

Många föredrar att använda ett recept sinus lättnad spray för att behandla allergier, eftersom de inte orsakar sömnighet som vissa antihistaminer gör. Val av vilka spraya använda är oftast bäst beslutas av en läkare, med hänsyn till eventuella andra hälsofrågor eller villkor patienter kan ha eller mediciner en patient kan ta. Om en typ av spray inte fungerar, kan en annan vara bättre lämpade, och ibland en trial and error process följer tills den mest effektiva medicinen hittas.

De flesta sinus lättnad sprayprodukter som är föreskrivna är kompatibla med koksaltsprut eller salthaltigt sköljningar. Emellertid kan läkarna instruera patienter att vänta en viss tid efter att använda en spray före sköljning eller med hjälp av en saltlösning spraya också. I de flesta fall, men användningen av saltsköljningar förespråkas med hjälp av sinus nässpray och kan bidra till att främja ökad komfort i personen med kronisk överbelastning.

Det finns ett antal av "naturlig" över disk sprayer. De får inte vara föremål för samma av testnivå som är standard över disk läkemedel. Anspråk på dessa produkter bör betraktas noggrant, eftersom de inte alltid korrekt. Läkare, särskilt de bekanta med kompletterande eller alternativ medicin, kan ge goda råd om vilka naturliga produkter verkar säker, pålitlig, och / eller effektiva.

  • En nässpray kan vara effektiva på att ge sinus lättnad.
  • Saline nässprayer, som består mestadels av en saltvattenslösning, kan vara effektiva för att lindra allergiska symptom.
  • Ett tvärsnitt av huvudet inklusive bihålorna.
  • Nässpray.