Vilka är fördelarna med Kombucha?

December 28

Det finns ett antal rapporterade hälsofördelar av kombucha, såsom förbättringar av immunsystemet, förbättrad leverfunktion, bättre matsmältning och förebyggande av cancer. Som kombucha te har blivit populär, har många människor fokuserar på dessa påståenden. Det är viktigt, som med alla modefluga livsmedel och drycker, att granska den forskning som kan stödja sådana påståenden. Även om det har varit ett antal personliga rapporter om fördelarna med kombucha och vissa laboratoriestudier, är dessa förmåner inte allmänt accepterat i den västerländska medicinska samfundet. Dessutom finns en del rapporter om individer som upplever negativa effekter som ett resultat av att dricka kombucha.

Även om mycket av vetenskapen bakom fördelarna med kombucha är lite mjuk eller dragning av den västerländska medicinska samfundet, många människor svär vid kombucha te som ett konstigt drink. Det finns också indikationer på att människor i öst har åtnjuter fördelarna av kombucha i många århundraden. För vissa, rapporterar att kombucha har läkande och främja hälsa under en så lång tidsperiod är bevis nog.

Eftersom vetenskapen bakom fördelarna med kombucha saknas, de påståenden om dryckens förmågor är ganska vaga. Det är inte möjligt, till exempel, att hävda att drycken kommer att förbättra mental skärpa om det inte finns tillräckliga bevis för att stödja detta faktum. De breda påståenden om fördelarna med kombucha inkluderar förbättrad allmänna hälsa och välbefinnande samt de som anges ovan. Det är möjligt, dock att bevisningen i framtiden kommer antingen bekräfta eller peta hål i dessa påståenden.

De negativa effekterna av kombucha har oftast att göra med en orolig mage. Detta kan bero på att drycken är ganska sura. Å andra sidan har många människor rapporterar att en av de bästa fördelarna med kombuchaen är bättre matsmältning. Andra negativa effekter av kombuchaen kan ha att göra med den typ av fat eller burk som används för att odla drycken. Om burken är gjord av ett material såsom lera, är det möjligt för drycken att bli förgiftade med bly, en ingrediens som ibland används i glasyrer för dessa typer av burkar.

  • Kombucha te inkluderar grönt te, socker, och varmt vatten.
  • Brewing kombucha, även känd som svamp te, kräver noggranna förberedelser.