Vad är "Brass Monkey" Väder?

July 9

När någon hänvisar till "monkey brass" väder, är han eller hon använder en engelsk idiom för att indikera att vädret är extremt kallt. Detta är den typ av idiom som används i de mest extrema förhållanden för att lägga till några uttrycksfullhet till en grundläggande beskrivning. Den längre versionen av frasen används när någon säger, "Det är kallt nog att frysa bollarna utanför en apa mässing." Det är svårt att avgöra om uttrycket hade nautiska ursprung som hänvisar till hur kanonkulor staplades på ett fartyg, men de flesta som använder det i modern tid att förstå att ordet "bollar" ibland slang för testiklar.

Idiom är korta fraser som har fått betydelser över tid som ofta är helt annorlunda än den bokstav definitioner av de ord de innehåller. Deras betydelser ofta långsamt förändras när de har sitt ursprung, till den punkt där de ofta används som ett slags färgglad stenografi för att beskriva något som kanske inte verkar ha något samband med de idiom. Vissa idiom är extremt färgstarka i naturen och kan även anses vara lite risque. En av dessa bawdily humoristiska idiom är frasen "mässings apa" för att beskriva vädret.

Innebörden av detta idiom är enkel nog. När vädret beskrivs på detta sätt innebär det att det är väldigt kallt ute. Vanligtvis, är denna beskrivning sparas för kallt väder som är extremt ovanligt. Det gör att högtalaren att göra ljuset av kylig väderlek. Som ett exempel kan en person säga "Enligt prognosen är vindarna kommer att vara så kallt i kväll att det blir riktig mässings monkey väder."

Medan den accepterade innebörden av uttrycket är ganska enkel, ursprunget till uttrycket är lite mer komplicerat. Frasen är ofta långsträckt i fullständig mening, "Det är kallt nog att frysa bollarna utanför en apa mässing." I detta avseende verkar det som att det kalla vädret faktiskt gör skador på testiklarna av ett föremål.

Det finns några förklaringar till ursprunget till denna fras som har kommit upp sedan det första fick lite fart under första hälften av 20-talet. Den vanligaste förklaringen avser den praxis som läggs omslutande kanonkulor på ett fartyg i en mässingsanordning, som, om den avta från kylan, skulle göra det möjligt för kanonkulor att falla. Detta konto, dock verkar inte gibe med tidpunkten eller användning av frasen. Istället är det mest troligt att "brass monkey" bara var tänkt som en humoristisk idiom som ska användas i extrem kyla.