Vad är en Boombox?

July 10

En boombox är en bärbar stereo som kan spela AM / FM-radiostationer, kassettband, cd-skivor, och andra typer av inspelad musik, inklusive MP3-filer. Andra namn för boombox inkluderar bergsprängare och jambox, och en alternativ stavning är helt enkelt den boom box. Dessa typer av musikspelare är kända för sin bärbarhet och oftast drivs av batterier eller de kan anslutas till ett eluttag.

Elektronikföretag först introducerade boombox i slutet av 1970. Populariteten av boombox i mainstreamkulturen cementerades på 1980-talet med dess användning i musikvideor, särskilt i hip-hop och rap videos. Det var under denna tid att utformningen av boomboxes kretsade kring att producera den största och flashiest musikspelare, vilket också skulle kunna producera ett högt och rent ljud. Allteftersom tiden gick och med den växande populariteten för CD-skivor, storleken på boombox blev mindre medan ljudet blev ännu högre och skarpare grund av framsteg inom teknik.

Ser av boombox har också förändrats över tid. Den stereotypa 1980 stereo var silver och rektangulära med svarta, oftast löstagbara, högtalare på vardera sidan. Dessa ursprungliga boomboxes brukar också har dubbla kassettdäck i syfte att dubbning musik. Över tiden till nutid, har boombox blivit mycket mer elegant, och finns i ett brett spektrum av former och färger.

Idag förblir boombox att vara en av de mest populära elektroniska apparater, och tillverkare av bärbara musikspelare fokuserar på modernare teknik för enheten. Till exempel finns det många boomboxes som nu har förmågan att docka med bärbara mp3-spelare, några med USB-anslutningar för direkt anslutning till en dator, och andra som är utformade för att ta emot satellit radiostationer. Med alla de olika medier för musik som finns tillgängliga idag, kan det boombox komma med ett brett utbud av funktioner, ingångar och utgångar för att rymma nästan alla musikaliska format.

  • Boomboxes var ett populärt sätt att lyssna på musik tills sent 1990-talet.
  • Boomboxes har oftast en kassettbandspelare.
  • Många boomboxes idag ger dockningsstation för MP3-spelare.
  • Boomboxes inkluderar oftast cd-spelare.
  • Boomboxes har inbyggd bandspelare.