Vilka är de olika Alexander Teknik övningar?

July 27

Även om varje människas upplevelse när man lär Alexanderteknik är annorlunda, det finns ett antal gemensamma övningar Alexanderteknik som kan användas av olika instruktörer. För det mesta, fokuserar Alexander teknik på andning, läte och enkla rörelser som kan justeras för att förbättra patientens livskvalitet eller prestanda i vissa aktiviteter. Övningarna som används är utvecklade för varje enskild patient.

Den vanligaste av teknik övningar för Alexander börjar med en patient som ligger med framsidan upp i en relativt neutral position. Benen är ofta förlängs, men knäna kan böjas i denna övning om att utvidga dem orsakar obehag. Denna position tillåter en person att checka in med kroppen och utveckla en medvetenhet om andningen. En patient som tränar Alexanderteknik hemma kommer ofta tillbaka till denna övning som ett sätt att återansluta innan du arbetar på en annan färdighet.

Historiskt teknik övningar Alexander fokuserade i stor utsträckning på andningen. Även om tillämpningar av denna teknik har utökat långt utöver sin ursprungliga användning som en behandling för astma, finns det fortfarande en hel del fokus på andning, som hur en person andas drabbar nästan varje aspekt av den personens liv. Tidiga lektioner i Alexanderteknik fokuserar ofta på omskolning en person att andas på ett sundare sätt, detaljerna i vilka är olika för varje patient.

Teknik övningar Alexander också vanligt med läte. Dessa övningar fokuserar på hållning och det sätt som andningen lämnar kroppen när en patient talar. Vanliga vokala övningar kan innefatta öva ihållande ljud, projektion, och tala från membranet. Beroende på behoven hos patienten, kommer instruktören utveckla olika tekniker för patienten att träna både under en session och hemma.

Patienterna är också ofta observerats av deras instruktörer när de utför olika åtgärder, varav de flesta är vanliga, vardagliga handlingar, såsom promenader, sittande, stående, eller övergångar mellan dessa. Genom att undersöka rörelser patienten är teknik instruktör Alexander kunna vägleda patienten mot justeringar som gör dessa gemensamma åtgärder mer flytande eller mindre smärtsamt. I de flesta fall, instruktörer använda sina händer både att känna för förflyttning av patientens muskler och vägleda patienten i de förändringar som kommer att förbättra dessa åtgärder. Teknik övningar Alexander som hjälper omskola patienterna att utföra alla dessa åtgärder i ett nytt sätt utvecklas och praktiseras en och en med instruktören.

  • På tal från membranet är ett Alexanderteknik övning.