Vad är Residential arkitektur?

July 22

Bostäder arkitekturen är en disciplin inom arkitekturområdet som fokuserar på design av bostäder, allt från enfamiljshus till lägenhetskomplex. Det finns ett antal frågor som är unika för bostadsarkitektur och skickliga bostäder arkitekter kan vara i hög efterfrågan. Några av de mest kända arkitekter i världen är kända för sitt arbete med bostäder, inklusive Frank Lloyd Wright, noterade en arkitekt för hans innovativa, distinkta och helt unika hem mönster, av vilka många fortsätter att vara mycket värdefulla decennier efter deras konstruktion.

I grunden är bostäder arkitektur om att designa och bygga bostäder som är funktionella och säkra. Bostäder arkitekter måste tänka rådande byggnormer, säkerhetsfrågor och funktionalitet frågor som planritningar, placering av uttag, och andra frågor. De måste också kunna arbeta med sina kunder för att utveckla bostäder som uppfyller behoven och förväntningarna, och varje kund har oftast en något annorlunda lista över behov och krav för ett hem.

Bostäder arkitektur handlar också om att utforma strukturer som är vackert. Passionerade arkitekter älskar att arbeta med linjer den naturliga miljön att göra ett hem som passar sömlöst, eller arbetar med inspirerande föremål och former som kan komma från var som helst i världen. Kunder kan också ha specifika önskemål såsom ett hus som ingriper med en befintlig konstsamling, eller en önskan att skapa ett hem som väcker en tidigare epok. Eftersom människor vill hem som de trivs i, är en stor del av denna disciplin inriktad på att skapa strukturer som känns som hem och glädja de estetiska preferenser ägarna.

Vissa bostadsområden arkitekter fokuserar på anpassade jobb, arbeta med enskilda kunder för att utveckla en en av det slag huset. Andra gör generiska planer som kan användas av byggare som helst, eller de fokuserar på stora projekt för utvecklare såsom lägenhetskomplex, radhus och planerad utveckling. Arkitekter kan också välja att fokusera på frågor som grön design, eller göra trovärdiga repliker av arkitektoniska stilar från tidigare epoker. Bostäder arkitektur kan också omfatta restaurering och renovering av befintliga bostäder. Varje delmängd av bostäder arkitektur kräver olika färdigheter och förmågor.

Studenter i villaarkitektur brukar börja i generella arkitektur program, så småningom minska deras fokus till bostäder strukturer i synnerhet. Deras utbildningen ingår en utbildning i historien och konsten att arkitektur, tillsammans med mekaniken i utarbetandet, arbeta med ingenjörer och entreprenörer, och förhandla med kunder för att se till att behoven hos alla parter är uppfyllda. Ett bostadsområde arkitekt med en bevisad meritlista kan oftast betingar ett mycket högt arvode för sin kompetens, eftersom ett hus inte kommer att byggas eller väsentligen renoverat utan hjälp av en arkitekt.

  • Bostadsområdet arkitekt designar planer på att bygga ett hus eller annan bostad.
  • Bostäder arkitekter kan fokusera på stora projekt för utvecklare, såsom radhus.