Vad är en Pad Sander?

October 1

En dyna slipmaskin är en specialiserad handhållna elverktyg som används av träarbetare att jämna ytan av trä, oftast på ett litet projekt eller en del av ett större projekt. Denna typ av slipmaskin använder en bit fint sandpapper, och används för detaljer och efterarbete. Många pad slipmaskiner kan lätt sand i behörighetsområden som snäva kurvor, och kan också sand ojämna ytor som stolsben eller räcken. Variationer i dynan slipmaskiner innefattar storleken och formen av dynan, vilken typ av slipmediet, det sätt på vilket slipmediet är fäst vid slipmaskinen, och den typ av motordriven rörelse utnyttjas.

En av de traditionella metoderna för efterbehandling trä till en slät yta är sandpapper. Använda sandpapper på egen kommer att producera en slät yta, men det i allmänhet inte kommer att vara platt. För att skapa en plan yta, kan sandpapper limmas eller spikas till ett block av trä eller hårdgummi. Med tillkomsten av elverktyg, blev elektrisk slipmaskin en stapelvara i de flesta hem och professionella snickerier i många olika manifestationer.

Den "pad" i en dyna slipmaskin är en kvadratisk, rektangulär, rund eller annan formade blad av hårdgummi följt metallplattan på maskinen, som är kopplad till motorn. Slip medium, antingen skära av användaren från vanliga ark sandpapper eller skräddarsydd för att passa den speciella slipmaskin, följs dynan antingen genom tryckklämmor, dubbelhäftande tejp, eller krok-och-loop-teknik. I vissa fall kommer dynan har hål i det, så att dammet som skapas i slipprocessen kan dammsugas in och lagrats i en dammuppsamlingspåse fäst till slipmaskinen. Det kommer att finnas hål som styckats i sandpapper bilaga som ska uppradade med hålen i dynan för att underlätta denna process.

Pad slipmaskiner arbeta antingen med oscillerande dynan i små cirklar eller flytta fram och tillbaka i en rak linje dynan, återigen för mycket små avstånd. Den sliparbeten utförs när dynan slipmaskin appliceras med måttligt tryck på arbetsytan och flyttade fram och tillbaka med träets ådring. Tidig pad sander modeller anställd antingen en snabb back-och-tillbaka rörelse, kallad rak linje slipmaskiner, eller pendlade slipytan i små cirklar, som kallas planslipar.

Planslipar pendlade dynan i ett fast mönster, dock så att små hologram fanns kvar på arbetsytan. Excenterslipar kombinera cirkelrörelse med en elliptisk rörelse och se till att ingen del av slipmediet korsas samma väg och eliminera de virvlar. En bra slumpplanslip närmar sig en bandslip i sin förmåga att ta bort stora mängder lager från ett arbetsstycke, men kan även göra efterarbete som är bortom kapaciteten hos de flesta bandslipar.

  • Pad slipmaskiner kan användas av professionella träarbetare att avsluta projekt.
  • En av de traditionella metoderna för efterbehandling trä till en slät yta är sandpapper.