Vad bör jag tänka när man köper en varmvattenberedare?

January 2

Det finns ett antal faktorer att ta hänsyn till när man köper en varmvattenberedare, för att säkerställa att du får den modell som passar bäst för dina behov och att du köper en kostnadseffektiv modell. Helst bör du börja tänka på varmvattenberedare byte innan din befintliga modellen misslyckas, så att när det är dags, du vet vad du vill och inte hitta själv köpa en andra val varmvattenberedare. Genom att köpa rätt enhet för dina behov och ta väl hand om den, kan du se till att du kommer att ha tillräckligt varmt vatten när du behöver det.

Det första du bör göra är att titta på dina behov. Antalet människor som lever i ett hem är en viktig faktor, liksom antalet badrum i huset. Också ta hänsyn apparater som diskmaskiner och tvättmöjligheter, eftersom dessa kommer att driva din vattenanvändning upp. Försök att uppskatta vad din topp vattenanvändning är: om någon duscha medan diskmaskinen är igång och någon börjar en massa tvätt, till exempel. När du vet vilka behov du har, kan du tänka på de två viktiga beslut som du behöver för att göra: vilken typ av bränsle att använda, och vilken typ av varmvattenberedare för att få.

Det finns fyra primära bränsle val, beroende på var värmaren installeras. Elektriska värmare är tysta och energieffektiva, men kan bli kostsamt att köra eftersom el är dyrt i många regioner. Gas varmvattenberedare brukar vara billigast att köra, och de värmer vatten relativt snabbt, medan oljevärmare värmer vattnet mycket snabbt, men är också mycket tung, på grund av den tjocka tankbeläggning behövs. Slutligen kan du överväga att installera en solfångare. Även om dessa värmare kan vara dyrare vid installation, de betalar för sig själva över tid, och kan även användas tillsammans med en vanlig varmvattenberedare för toppbelastning, om det behövs.

Du har också två val när det kommer till vattenvärmaren själv. Du kan köpa en tank varmvattenberedare, som håller en reserv av vatten värms hela tiden, eller en on-demand varmvattenberedare som värmer vatten som behövs. Som en allmän tumregel när man köper en tank varmvattenberedare, behöver ett ett badrum hem en 30-40 gallon (114-151 liter) varmvattenberedare, medan en 02:58 badrum hus behöver en 50 gallon (189 liter) tank vid en minimum. En on värmare efterfrågan är mycket mer energieffektiva, särskilt i kombination med ett solsystem, men den har begränsningar: se till att kontrollera hur mycket vatten en on värmare efterfrågan kan producera när den behövs, eftersom du inte kan ha möjlighet att köra flera bad och apparater på en singel på värmare efterfrågan.

När du har bestämt bränslet och typ, kan du börja titta på varmvattenberedare som uppfyller dina behov. Kontrollera energistyretiketten först, eftersom det kommer att berätta hur mycket hur vatten kan produceras vid toppbelastning, och hur mycket pengar, ungefär, kommer varmvattenberedare kosta att köra varje år. Denna etikett kommer också att ha information om energifaktor. En varmvattenberedare med en energifaktor man skulle kunna få varmvattenberedare till kranen utan någon förlust av energi, och är för närvarande bara en dröm, men du vill ha en varmvattenberedare med en energifaktor så nära ett som möjligt . Medan du tittar på varmvattenberedare, kontrollera att se vad de är kraftigt isolerade och ta reda på vad de är gjorda av. De flesta varmvattenberedare har metall exteriörer och keramiska beklädnader, som tenderar att korrodera snabbare, men är tillräckliga om du inte har mycket korrosivt vatten. Om du vet att ditt vatten är frätande, få en rostfri varmvattenberedare, även om det kommer att bli dyrare.

När du installerar varmvattenberedare, se till att alla säkerhetsåtgärder följs. De flesta varmvattenberedare har en skålla skydd så att bränna, så se till att den är installerad och rätt inställd. Installera även en värmefälla, för att förhindra att varmvatten från att gå tillbaka upp insugningsröret, och om din varmvattenberedare drivs med gas eller olja, installerar ventilation som överensstämmer med lokala byggnormer. Installera en temperatur / tryckavlastningsventil, som ska avlasta trycket på varmvattenberedare och hålla den från att explodera om det blir för varmt. Gas- och oljevärmare bör höjas från golvet för att förhindra förbränning, och din tank ska tömmas och rengöras en gång per år för att ta bort sediment.

  • Den yttre färgen på en varmvattenberedare är oftast inte ett problem för människor, eftersom de vanligtvis inte ut i det fria.
  • Försök att uppskatta topp vattenanvändning innan du köper en varmvattenberedare.
  • Elektriska varmvattenberedare är tysta och energieffektiva.
  • En varmvattenberedare.