Vad är Pain De Campagne?

December 4

Pain de campagne är känd på engelska som lantbröd. Recept för denna typ av bröd kommer från områden i hela Frankrike, och det finns många varianter. Traditionellt är smärt de campagne gjord med vetemjöl och formas till en rund eller oval limpa. Detta bröd är relativt enkel att göra och kräver få ingredienser.

Historiskt var smärt de campagne degen bringas i städerna av människor i den franska landsbygden på dagarna utsetts till bakning dagar. Bröden skulle placeras i en stor, gemensam ugn och därefter omfördelas till varje familj. Traditionellt, smärta de campagne bröden var ganska stora, väger upp till 12 pounds (5,4 kg), och kan pågå en familj en vecka eller mer. Tillgången till olika ingredienser i olika regioner av den franska landsbygden har lett till många variationer på denna grundläggande typ av bröd, som innehåller råg, vete eller andra sädesslag när de var tillgängliga och använda ett antal olika sorter av jäst.

Mjöl, vatten och jäst är allt som behövs för att göra en limpa av smärta de campagne. I de flesta fall är brödet började kvällen innan bakning för att ge smak. Starter är sammansatt av vatten, hälften av mjölet eller mindre, och ett mått på jäst. Det är tillåtet att jäsa i ett mörkt, svalt område tills morgonen, då den blandas med resterande mjöl, vatten och jäst. Många bagerier hålla en starter på sidan, vilket kan ge en distinkt smak till bröd som kommer ut ur varje bageri.

När degen blandas samman, måste det vara tillåtet att stiga innan det kan bakas. Pain de campagne tar några timmar att stiga helt, och är oftast kvar i en dragfri och sval plats att göra det. Jästen läggs till mjöl och vatten behov denna gång att konsumera socker och att släppa gaser som gör brödet luftigt och ljust. Deg som inte stiger fullt ut kommer att bli mycket tätare än deg som ges gott om tid att stiga.

Bakning smärta de Campagne tar i allmänhet ungefär en timme. En varm ugn med konsekvent värme hela behövs för brödet att komma ut som bäst. Denna typ av bröd brukar formas till en rund eller halv rund form och sedan placeras på en sten eller platta att baka. Brödet fortsätter att stiga i ugnen, så bröden kräver lite utrymme mellan dem medan bakning.

  • Pain de campagne höjs med en förrätt.
  • Vetemjöl används för att göra smärtan de campagne.