Vad är en Philly Sandwich?

September 20

Philly sandwich kallas ofta Philly cheeses eller bara en philly, och receptet har sitt ursprung från Pats King of Steaks 1930. Pat Olivieri initialt helt enkelt kallas smörgåsen en stek smörgås och tidiga versioner inte överraskande, innehåller ost som huvud ingrediens. Philly sandwich kallas cheeses skulle komma mycket senare på 1950-talet, då den smältost, Cheez Whiz sattes som topping, och du kan fortfarande få stek smörgåsar "widdout" (utan) ost om du så önskar, på Pats eller dess närliggande konkurrent Geno s, och i en mängd andra Philadelphia delikatessbutiker och restauranger.

Grunderna i philly, som det blev först, var snabbt kokta, mycket tunna bitar av biff kombinerat med stekt lök. Dessa placerades på en lång mjuk hoagie roll, med en del av valsen kustflotta. När smältost tillsattes skulle Cheez Whiz spridas på en sida av brödet innan stek och lök var kustflotta på. Många människor gillar att lägga till andra typer av ost till en philly smörgås och ost som Provolone eller amerikansk ost kan smältas på brödet eller direkt ovanpå matlagning biff.

Du kan lägga till en hel del variation till Philly smörgås. Pizza biffar finns, vilka är ladled med pizzasås och mozzarella. Andra typiska tillägg inkluderar grillad paprika och svamp, tillsammans eller var för sig. Philly smörgås älskare kan krydda sina biffar genom att lägga varm sås, eller vissa föredrar lite ketchup, även om dessa smörgåsar förvisso kan ätas utan kryddor också.

För boende eller tidigare invånare i Philadelphia, det finns inget som Philly smörgås, och vissa hävdar att Philly kranvatten ger några av aromen och förträfflighet flesta högkvalitativa rullar används. Detta skulle göra det svårt att få en autentisk Philly smörgås utanför Philly, men många restauranger utanför Philadelphia, och i stora delar av USA, förvisso inte försöka presentera stek smörgåsar och även cheesesteaks på ett autentiskt sätt. De som växte upp med de ursprungliga Philly sandwich stilar i Philadelphia kan döma dessa hårt, men de som växte upp utanför Philly finner ofta dessa imitationer på andra håll för att vara ganska läckert.

  • Sauterade lök vanligtvis avnjutas på en Philly cheeses.
  • Cheesesteaks är en ikon i staden Philadelphia.