Vad är en profil Gauge?

September 23

En profilmätare är ett verktyg som används för att fånga formen eller konturen av ett objekt. Dessa relativt enkla verktyg kan användare att kopiera eller återskapa unika profiler eller svår dubbletter mönster och mönster. Arbetare och hantverkare i en mängd olika branscher är beroende av denna enhet under tillverkning, bearbetning, och underhållsarbete. Profilmätaren kan också kallas en konturmätare i vissa delar av världen.

Den standardprofil Mätaren består av dussintals stålstift anordnade på ett enda plan sida vid sida. Stiften är förbundna längs mitten av en stålstång eller metallband. Denna centrala kontaktdon håller stiften tillsammans, men tillåter dem att sträcka sig uppåt eller nedåt tills spetsen på stiftet vidrör metallstången, men passerar inte genom.

När användare lägger detta verktyg upp mot ytan av ett föremål, stiften glida bort från alla bump-outs eller upphöjda områden i objektet. När konturen mätaren har fångat denna bild kan man försiktigt flyttas bort från objektet. Stiften förblir på plats, placeras så att de replikeras profilen av objektet. Användare kan sedan hålla denna verktyget över ett ark av papper, trä, eller metall, och spåra den exakta konturerna av objektet dubbleras. Denna spårning fungerar som en mall, vilket gör att hantverkare för att återskapa det ursprungliga objektet i minsta detalj.

Olika typer av profilmätare verktyg tillåta användare att fånga olika nivåer i ett objekt. Enheter som görs med fina stift är konstruerade för högt detaljerat arbete, till exempel fånga profilen av en specialitet fästanordning. Modeller med tjockare metallstift eller remsor kan användas för att duplicera större föremål, såsom handverktyg. Ömtåliga föremål, såsom trä eller lera antikviteter kan kräva användning av en profilmätare i mjuk bambu eller plast. Storskaliga bilar kräver i allmänhet en mycket stor profil mätare som använder flexibla plastremsor för att fånga en design.

Dessa verktyg används i många tillverkning och industriell miljö. Byggare förlita sig på en profilmätare för att kopiera konturerna av arkitektoniska formprodukter. Träarbetare kan använda detta verktyg för att återskapa en unik bord eller stolsben. Artisans fånga profiler på lerkrukor, medan tillverkare använder detta verktyg för att skapa anpassade eller duplicera delar för en klient. En profil mätare ger också auto kroppstekniker att replikera olika kropps stilar eller delar.