Vad är en Golvtransportör?

November 9

En golvtransportör är ett mekaniskt system som används för att transportera föremål genom en byggnad. Till skillnad från traditionella transportsystem, som är placerade antingen ovanför eller vid midjan-nivå, är golvtransportörer belägen på golvnivå. De kan vara inbyggd i golvet, med manöverdonet gömd under jorden, eller helt enkelt vila ovanpå golvet. Dessa enheter finns i många typer av tillverknings- och industrianläggningar, där de används för att transportera varor under montering, eller som en del av lagrings- och leveransprocessen.

Företagen kan välja mellan flera olika golv transportband konstruktioner baserade på ansökan. Den mest grundläggande och minst kostsamma är den manuella transportören, som består av en metall eller gummirem placerad på en serie valsar. Arbetare kan placera föremål på detta bälte på golvnivå, sedan manuellt skjuta den längs transportörens längd, där den avlägsnas och transporteras för sjöfarten eller vidare bearbetning. Vissa golvtransportör modeller har en mekaniserad bälte som de hittade längs en traditionell monteringslinje. Dessa bälten flyttar helt enkelt föremål längs golvet från en plats till en annan utan behov av manuell kraft.

Mer avancerade golvtransportörmodeller kan har en vagn-on-track design. Denna typ av system har hjul vagnar eller hinkar som rider längs en golvmonterad skena. Dessa skenor kan byggas in i golvet som en vagn eller bultad till ytan av golvet som en järnväg. Varukorgen-on-track design fungerar bäst för företag som behöver flytta produkter endast längs en fast bana.

När företag behöver flexibilitet att flytta objekt bort av en fast bana, kan de välja en bogserlina bottenmattan. Dessa system har en bogserlina inbyggd i marken, vilket kan kopplas till hjul enheter som vagnar eller lastbilar. Bottenmattan rör sig vagnarna ett visst avstånd, och arbetarna kan sedan ta bort dem från bogserlinan och flytta dem var som helst inom fabriken.

Generellt är en bottenmattan används i applikationer där det inte finns något behov av att hålla föremål på en lättillgänglig höjd. Till exempel, standardtransportörsystem flytta föremål på ungefär midjan-höjd, vilket gör det enkelt att komma åt dessa objekt för hand. Golv transportörer är inte konstruerade för detta ändamål, och i stället används för att flytta mycket stora, tunga eller otympliga material som inte passar enkelt på en vanlig rem. Dessa golvmonterade transportörer kan också användas för att stödja stora delar som naturligt ger tillgång, till exempel en bildörr monterad på en bottenmattan som behöver mindre arbete utförs endast längs toppen.