Med tanke på vad det kostar att använda din skrivare

August 17

För att förstå den verkliga kostnaden för en skrivare, måste du tänka på hur mycket du € ll lön för förbrukningsvaror varje gång du skriver ut en bild. Kostnaden för skrivarpapper och toner eller bläck, kan lägga upp snabbt.

För ett färgämne-sub skrivare, beräkna kostnaden för papper och färgbandet.

Du köper dessa förbrukningsvaror tillsammans, med varje paket som producerar ett visst antal utskrifter.

För bläckstråleskrivare och laserskrivare, ta reda på vilken typ av papper som tillverkaren rekommenderar och sedan kolla priser för att papper.

Beräkning bläck eller laser toner kostnaderna är ganska svårt, dock. Ingen enskild standard för beräkning dessa data finns, så att du verkligen kan? € t jämföra äpplen med äpplen.

Med tanke på vad det kostar att använda din skrivare

Om du € re köpa en bläckstråleskrivare, välja en skrivare som använder en separat bläckpatron för varje bläckfärg (eller åtminstone använder en separat patron för svart bläck).

På modeller som har bara en kassett för alla tryckfärger, du brukar sluta kasta bort en del bläck, eftersom en färg ofta töms före de andra.

Med tanke på vad det kostar att använda din skrivare

Kontrollera om en skrivare behöver särskilda fotografiska bläckpatroner.

I vissa fall är dessa patroner fastställa en tydlig överrock över den utskrivna bilden. I andra fall, sätta dig i en patron som gör att du kan skriva ut med fler färger än vanligt. Dessa särskilda fotografiska bläck och overlay patroner är normalt dyrare än standardfärger.