Vad är Klädsel Foam?

November 12

Klädsel skum är någon skum som används som utfyllnad i tygklädda eller stoppade, möbler. Mest klädsel skum är flexibel polyuretanskum (FPF) även om latexskum används också. Olika typer av klädsel skum används för inomhus, utomhus och marina möbler. Flera typer av klädsel skum kan användas i en enda möbel. Till exempel är skum som används i sittdynor annorlunda än skummet används för baksidan av en stol. Skum kan köpas i ark, eller skära till.

Polyuretanskum är skapad genom en kemisk reaktion av uretan och vatten. Mest klädsel skum tillverkas med hjälp av blockvara processen. En blandning av de två kemikalier som utgör uretan, polyol och diisocyanat, blandas med vatten och hälldes på en transportör med sidor som är mellan tre och fyra inches (7,62 och 10,16 cm) höga. Som kemikalierna reagerar, expanderar blandningen in i en platta, som sedan skares, lagras och härdas under upp till 24 timmar.

Klädsel skum har densitet betyg som är direkt relaterade till förhållandet mellan uretan kemikalier och vatten som används för att tillverka skummet. Ju mer uretan den har relativt vatten, den tätare skummet kommer att vara. I möbler, kommer högre skum densitet håller längre eftersom de kommer att behålla sin form längre med tiden. Högre densitet klädsel skum är dyrare än låg-densitetsskum, eftersom större mängder av uretan används under tillverkningsprocessen. Förutom täthet, är klädseln skum betygsatt av intrycksbelastnings nedböjning (ILD). Inbuktningen belastningen för en given bit av skum är den mängd tryck som krävs för att pressa samman skummet till 25 procent av sin ursprungliga tjocklek.

Byta skummet i stoppade möbler kan lägga år av liv till den, och kan vara mycket mindre expansiv än att köpa nya möbler. Tänk att ersätta dina kuddar om de är mer än 10 år gammal, rundade i fronten, slapp, eller obekväm. Även om det kan vara dyrare på framsidan, rekommenderar de flesta tapetserare använder hög densitet, brandskyddsmedel skum för hållbarhet och säkerhet. Den typ av skum du väljer beror också på dina personliga preferenser för fasthet. Glöm också att kontrollera om skummet är brandsäkert. De flesta, men inte alla stoppning skum är. Om möbeln ska användas offentligt, se till att kolla din statens lagar om brandfarlighet krav för möbler.

  • En stoppad fotpall.
  • Dynor och kuddar kan göras med hög densitet stoppning skum.