Vad är en signatur Debit?

August 14

En signatur debet är väldigt mycket som att använda ett kreditkort för att betala för varor. När ett betalkort har stora kreditkortsföretagslogotyper, vanligtvis MasterCard eller Visa innebär detta att den kan användas precis som ett kreditkort skulle användas i de flesta butiker. Men till skillnad från kreditkort, är betalkort kopplat direkt till ett bankkonto, i stället för till en kredit. Inköp fungerar endast i de flesta fall, om beloppet på det bankkonto är tillräckligt stor för köpet. Den stora skillnaden mellan undertecknandet debet och använda en PIN-kod för att säkra affären är att PIN eller personnummer inte används för inköp; istället en kund tecknar bara för inköp, precis som de skulle göra om de gjorde använder ett kreditkort.

Det finns andra skillnader mellan en signatur debet köp och en PIN debet köp. För handlarna, dessa transaktioner är vanligtvis mindre än kreditkortstransaktioner, men mer än PIN transaktioner. Detta har lett till att många köpmän att installera PIN nummer inmatningsenheter istället för att bara erbjuda signatur korttjänster. De kan också öva en typ av uppmuntran kallas styrning, där de ber kunden att ange sitt PIN-kod i stället underteckna för inköp för att spara pengar på varje transaktion.

Styrning inte ses vänligt av banker som erbjuder signatur betalkort till kunder eftersom de kommer att förlora lite pengar på ett köp som gjorts av PIN debitering. De har dock inte frågat handlarna att sluta använda den. Istället har de erbjudit incitament för kunderna att börja be om och använda transaktioner signatur.

Vissa banker erbjuder pengarna tillbaka eller speciella bonus belöningar till kunder som kommer att välja att göra en signatur debet transaktion istället för att ange en PIN-kod. Inte alla banker gör, men det är viktigt att veta att de kommer att bedöma en högre avgift till handlaren för transaktionen. Kunder som verkligen tycker om att arbeta med en specifik köpman kan välja att använda en PIN-transaktion när tillgänglig för att spara denna handlaren pengar.

Å andra sidan, kan bonusar eller bekvämlighet gör att använda signatur debitering inställning till betalning lättare. För dem som aldrig kan komma ihåg sin PIN-kod, är det inte nödvändigt för transaktioner med många köpmän, förutsatt att de tar stora kreditkort. En sak folk bör veta om dessa transaktionen är dock att de kan sätta innehar en viss summa pengar på ett konto, och om kontot inte har tillräckligt med pengar för att motivera håll, kan kortet förnekas. Dessutom kan det ta några dagar för last att lossna ett konto, och detta kan frysa pengar över den faktiska köpesumman, vilket gör den tillgänglig för tillfället. När debiteringen behandlas, är last oftast bort, men det kan visa sig vara obekvämt medan det förblir på plats.

  • Betalkort som dras genom en terminal.
  • Vissa bonusar kan göra med hjälp av signatur debitering inställning till betalning lättare.