Hur väljer jag det bästa uppladdningsbart digitalkamera?

August 8

Ett uppladdningsbart digitalkamera kan du spara en hel på kostnaden för batterier under sin livstid, särskilt om du tar en betydande mängd bilder. Välja den bästa beror på hur du tänker använda din kamera. Om du bara är ute efter en enkel kamera som gör att du kan peka, klicka, och fånga ett minne, kan du välja en lägre prissatt konsument-grade kamera. Om du vill ta professionella bilder, du behöver något lite mer high-end.

Majoriteten av uppladdningsbara digitala kameror kommer med ett litiumjonbatteri. Dessa lätta batterier är ett populärt val eftersom de har en laddning längre än andra typer av laddningsbara batterier. Du kan i allmänhet ladda kameran med ansluten en nätsladden direkt till kameran och ansluta den till ett vägguttag eller port datorns Universal Serial Bus (USB).

När du väljer din uppladdningsbara digitalkamera, fundera över hur mycket du är villig att spendera och varför du behöver kameran. Enkla "peka och skjuta" konsument-grade kameror är det billigaste, och kräver väldigt lite tidigare fotografering kunskap. De har ofta flera olika förinställda funktioner så att du kan ta bilder i olika belysning och situationer utan att behöva justera inställningarna manuellt.

En "prosumer" uppladdningsbara digitalkamera - uppkallad efter en term som kombinerar "professionella" med "konsument" - erbjuder liknande lättanvända funktioner som de konsumenter-grade kameror, men också ger dig möjlighet att finjustera inställningarna på egen hand. Vanligtvis kan du ta bort objektivet och ersätta den med en annan för olika effekter. Dessa kameror kan du också använda den inbyggda blixten eller lägga till din egen blixt för bättre belysning. Prosumer kameror varierar från flera hundra dollar och uppåt.

Om du planerar att ta bilder som en del av ditt jobb och vill ha något som ger dig full kontroll över alla funktioner, kan en professionell uppladdningsbart digitalkamera vara det bästa valet. Även dessa kameror kan vara extremt dyrt, de erbjuder oftast fler funktioner och ta högre kvalitet foton om de används av någon med kunskap. Tänk på att extra objektiv och tillbehör som inte ingår i det ursprungliga priset och kan bli kostsamt.

Zoom funktioner varierar från kamera, och om du planerar att använda det mycket som du kanske vill ha en kamera med optisk zoom snarare än digital zoom. I optisk zoom, linsen i sig framträder vidare från sin bas för att utföra zoom. Med digital zoom, förstorar kameran helt enkelt bilden. Tänk på det som skillnaden mellan att använda ett teleskop för att se månen kontra att använda ett förstoringsglas. Optisk zoom ger en högre nivå av klarhet i de flesta fall.

Tänk på att när du använder ett laddningsbart digitalkamera, bör du hålla ett laddat reservbatteri till hands om du planerar att använda den ofta. Om du bara har ett batteri och det tar slut fritt i mitten av en stor händelse, kan det ta timmar att ladda och du kan hamna saknas en hel fototillfällen. De litium-jon-batterier vanligtvis hålla de flesta av deras laddning i upp till en månad utan användning.

  • Ett uppladdningsbart digitalkamera.
  • En USB-sladd kan krävas för att ansluta en digitalkamera till en dator för uppladdning.