Vad är spanska Cedar?

December 15

Känd vetenskapligt som Cedrela odorata, är en typ av träd som har en mycket distinkt ceder liknande lukt spanskt cederträ. Träet från detta träd utnyttjas utsträckning i hela dess nativa regionen, och det är också ett chefs export. En av de vanligaste och mest välkända användningsområden för detta trä är konstruktion och foder av cigarrlådor och humidorer.

Spanska cederträd kan hittas växer i skogarna i många delar av Central- och Sydamerika. Under idealiska förhållanden, kan detta träd växa till ganska stor, når höjder på 100 fot (30,5 meter) eller mer. Efter trädet huggs ner för timmer, den del som används i byggnaden, kärnveden, torkar vara rödaktig eller rostiga i färg. Träd hittades växer i torrare områden vanligtvis tenderar att ge mörkare kärnved.

Eftersom det är lätt att arbeta med och stark, har spansk ceder använts i denna region i århundraden. Det har använts för att bygga möbler och båtar, samt cigarrlådor. Under den 19: e århundradet, men denna typ av trä blev en stor export. Cigarrtillverkare drog detta över andra träslag, och använde den för att förpacka sina cigarrer, ger det smeknamnet av cigarr-box ceder.

De naturligt förekommande oljor i spanskt cederträ är det som gör det en eftertraktad trä när förpackningen eller lagra cigarrer. Papper tunna ark av detta trä, känd som faner, används som ett omslag för enskilda cigarrer. Något tjockare fanér används också för att rada insidan av cigarrlådor och humidorer som inte är helt gjorda av spanskt cederträ.

Cigarrlådor och humidorer som är gjorda av spanskt cederträ anses ofta vara av hög kvalitet. Den fyllig doft av denna typ av ceder sägs att ingjuta en antydan till Woody smak i cigarrer som lagras i dessa rutor. Dessutom, eftersom spanskt cederträ är mycket absorberande, är cigarrer lagras i sådana lådor förvaras i en bättre miljö och mindre benägna att bli förstört av för mycket fukt.

Spanska ceder används också vid konstruktion av vissa musikinstrument. Klassiska och flamenco gitarr halsar är ofta gjorda av denna typ av trä. Med hjälp av denna trä gör instrumentet lättare, eftersom det är mindre tät än andra träslag används för att göra gitarrer, såsom mahogny.

Bladen, bark och rötter spansk ceder används också för medicinska ändamål. Det anses av vissa människor som muskelvärk kan lindras genom att ta ett bad i varmt vatten och spanska ceder blad. En te gjort av rötterna och bark av detta träd sägs också att sänka feber och eventuellt lindra en orolig mage, och ett te gjort av fröna tros döda parasiter.

  • Förespråkare för att använda spanskt cederträ föreslår att du använder rötter och bark av trädet för att lindra magbesvär.
  • Flamenco gitarr är ofta gjorda med spanskt cederträ.
  • Spanska cederträd växer i många delar av Central- och Sydamerika.
  • Vissa människor tror att muskelvärk kan lindras genom att lägga spanska ceder blad till ett varmt bad.