Vad är Lotus Meditation?

July 15

Lotus meditation är en form av meditation som utformats speciellt för att ge människor möjlighet att stiga till nya höjder i deras personliga liv. De meditationstekniker är baserade på det sätt på vilket en lotusblomma flyr från den leriga marken och stiger till flyta på vattnet. Under meditationen, är sinnet får göra samma sak genom att bryta sig loss och höjer sig över oroligheterna i det förflutna och nuet. På grund av den fysiska positionen är dock lotus meditation inte lämplig för alla eftersom det är svårt på kroppen och kräver stor flexibilitet inom ben, knän och vrister.

Lotusställning är liknas vid lotusblomma där benen är korsade och bäckenet är något förhöjd. Knäna är planterade på marken och kroppen är låst i en säker position. Individer som lär lotus meditation tränar vanligtvis genom att sitta på en kudde, men när behärskar, kan posen göras utan något stöd. För att komma in i lotusställning, är benen korsade en åt gången med fötterna vilande på motsatt lår och fotsulorna uppåt. Händerna är avslappnad och kan vila lätt på knäna.

Det finns i princip två typer av lotus meditation poser kallas halvlotus och full-lotusställning. Den halvlotus är lämplig för nybörjare eftersom det kräver att endast ett ben korsas över. Den fulllotusställning kräver att båda benen är korsade och är lämplig för dem som har bemästrat halvlotus eller är mycket flexibla.

På samma sätt som den fysiska positionen liknar lotusblomma, är sinnet också fokuserat längs samma karaktär som lotus. Lotus förändrar sin omgivning genom att stiga från smutsiga leran till toppen av rent vatten, och alla tecken på sin tidigare lerig miljö tvättas bort. Likaså medan mediterar, erkänner sinnet den besvärliga miljö där det är. Då, som den stiger till nya höjder, är det tvättas rent från oroligheterna i det förflutna och får föreställa sig en ren och ljus framtid.

Några av de fysiska fördelarna med lotus meditation är en ökad flexibilitet knän och vrister. Det kan också bidra till att bromsa andning, muskelavslappning, och minska högt blodtryck. Öva lotus meditation, kan dock vara farligt om kroppen inte är beredd på det eftersom det kan orsaka skador på knäna och nedre ryggen. Lotus meditation ska avbrytas omedelbart om någon smärta uppstår under sessionen.

  • Under lotus meditation, är sinnet tillåtet att bryta sig loss och höja sig över oroligheterna i det förflutna och nuet.
  • Placeringen av lotus meditation är utformad för att efterlikna lotusblomma.