Vad är en Mössa?

September 2

En stickad mössa är ett kläd tillbehör som är skapad med hjälp av sticktekniker och bärs på huvudet. Locket är konstruerat med garn eller någon annan tråd och kan vara av någon vikt eller tjocklek. Ett stickat cap är en säsongs tillbehör, ofta används för att hålla huvudet varmt under vintern.

Med de många mönster som sömmarna från stickning kan producera, kan en stickad mössa vara en populär och trendig accessoar som kan komma i ett antal stilar. De populära cap design kallas beanies är lösare i passform även om deras flexibelt material gör bärare att dra locket över huvudet och täcker öronen för bästa passform. Beanies kan ha en kant som viks upp för att säkra den på huvudet. De mer kända konstruktioner kan innehålla alternerande rader av stygn bildas av två sticktekniker, stickat och PURLs, vilket skapar en ribbeffekt. En mössa tjänar oftast ett funktionellt syfte, att skydda bärarens huvud mot kyla och vind och lägga värme, och som sådan, brukar stickad med tjockare, tyngre material såsom ull.

Fashionabla sticka mössor är också ett populärt val. De kan ha olika kepsar - från en pagefrisyr lock till hattar med en räkning. En stickad mössa av denna stil kan innebära mer genomarbetade mönster som kabeldesigner, striping, eller bilder stickade i locket. Stickat och PURLs kan användas i olika kombinationer tillsammans med olika stickningstekniker för att bilda en mer elegant och attraktiv mössa. Den typ av material avgör om locket kan användas efter vintern. En lättare vikt garn gör att det är sliten året runt. En stickad mössa kan variera i färg, form och övergripande design, vilket gör den till en lämplig hatt val för män och kvinnor.

Sticka mössor kan konstrueras hemma av någon som kan sticka eller köpas i klädbutiker. En stickad mössa är ett populärt hantverk val för stickentusiaster och hobby för både personligt bruk och som en gåva till andra. Dessa hattar kan vara klar snabbt och relativt enkelt, och stickat i mönster som tilltalar människor i alla smaker.

  • Olika sticktekniker kan användas för att göra en stickad mössa.