Vad är traditionell Appalachian musik?

September 3

Under den 19: e århundradet, blev ett område i USA som körde från södra New York state till de norra delarna av Georgien, Alabama och Mississippi i USA kallas Appalachia. Det var en robust och kuperat område regleras främst av Scots-Irländare liksom andra europeiska bosättarna. Invånare i denna region tog delar av deras europeiska kulturen och kombinerat den med nya aspekter av Appalachian regionen att utveckla traditionell musik, som hade inslag av engelska och irländska ballader, afroamerikanska blues, och andra element för att skapa en distinkt ljud som blev känd som Appalachian musik.

Appalachian musik gav en början för vad som så småningom skulle bli bluegrassmusik, countrymusik, och gammaldags musik och inslag av Appalachian musik kan höras i alla dessa genrer. Den Appalachian stil kombinerat flera olika genrer och instrument för att skapa en påtagligt annorlunda ljud; till exempel, fiol, som kom från den skotska traditionen, så småningom tillsammans med instrument som banjo, vilket var vanligt i afro-amerikanska låtar. Snart, instrument som berget dulcimer, som också är känd som den Appalachian dulcimer och mandolin började bli framträdande i regionen. När kombinerat med traditionella instrument och banjo, började Appalachian musik ta form som en distinkt musikalisk genre.

Appalachian musik markant påverkas av religiösa teman och hymner, eftersom religionen var en så stark påverkan på det dagliga livet för Appalachian invånare. Många Appalachian låtar var traditionella engelska, walesiska, eller skotska ballader som helt enkelt blev framträdande i Appalacherna. Men New World ballader - det vill säga, ballader skrivna i Nordamerika - blev lika inflytelserik som Old World sådana. Nya Världen ballader ofta skrivit om framstående frågor av dagen eller nyheter i regionen. Protest musik kröp in Appalachian stil som arbetare kämpat för högre löner och bättre arbetsvillkor och levnadsförhållanden, och ballader började poppar upp som behandlas gruvkatastrofer och arbetarstrejker.

Appalachian musik fått mer popularitet och ryktbarhet på 1920-talet då de första inspelningarna började dyka upp. Inspelade Appalachian konstnärer fann måttlig framgång, men uppkomsten av den stora depressionen i stort skickade dessa musiker tillbaka i glömska. Inte långt efter det, dock beskärs countrymusik upp, påverkas direkt från Appalachian stil. Inspelningarna av mitten till slutet av 1920-talet anses ofta början av landet musikgenre. Genom 1940-talet, var bluegrass bli populär; denna genre kombinerade element av både traditionella Appalachian musik och den framväxande countrymusik.

  • Traditionell Appalachian musik har vanligtvis en fiol.
  • Appalachian musik var grunden för vad som skulle bli countrymusik.