Vad är Po Chai piller?

September 4

Po Chai piller, även kallad Bao Ji WAN, är små piller gjorda av kinesiska örter. De används för att behandla vanliga och milda gastrointestinala frågor, såsom halsbränna, överflödig gas orsakar uppblåsthet, magont och illamående och kräkningar. Många individer har också upplevt befrielse från symptom orsakade av baksmälla eller hetsätande.

Ingredienser i dessa piller är helt växtbaserade, och det finns upp till 14 örter i varje formulering. Citrusskal, magnolia bark, grodda korn, krysantemum, mynta, och korn är några av de mer kända ingredienser. Hoelen, Saussurea, röda actractolydes, agastiche, kvanne och kudzu utgör resten av formeln för piller, samt Tricosanthes frukt.

Förpackningen för Po Chai piller är mycket speciell. Dessa piller är mycket små och kommer i en plastflaskor som innehåller cirka 100 piller varje, och det finns åtta flaskor till en låda. En eller två hela flaskor är den rekommenderade dosen, tagit varannan timme för ett par dagar tills symtomen lindras. Barnen får en halv dos.

Traditionellt, Po Chai piller behandlar vad traditionell kinesisk medicin kallar fuktig värme i tarmarna. De användes främst för diarré i klimat som var hett och fuktigt, men användes också när överseende i rik mat och alkohol var orsaken. I modern tid kan pillren användas för travelersâ € diarré, akut gastroenterit, sommarinfluensa, och baksmälla. Vissa människor också använda den för matförgiftning, men endast för lindriga fall.

Dessa piller utvecklades först i Kina av Li Shui Kei 1896. Hans företag, Li Chung Shing Tong, ursprungligen baserad i Kina, men i början av den kommunistiska revolutionen flydde han till Hong Kong och återupprättas tillverkning. Den kinesiska regeringen tog över driften av Kinas plats, och det döptes om till Guangzhou Wanglaoji Pharmaceutical Company Limited.

Po Chai piller kan ofta köpas online eller i butiker som säljer kinesiska örter. Det finns fortfarande bara två företag som är officiella tillverkare av pillren. Guangzhou Wanglaoji Pharmaceutical Company Limited hanterar distribution i Kina, och Li Chung Shing Tong ansvarar för all global distribution och försäljning. Det är klokt att se till att pillren har den officiella sigill ett av dessa två företag att verifiera deras äkthet. Många förfalskade produkter finns på marknaden, men de är ofta av sämre kvalitet och det har förekommit rapporter om att vissa av dessa produkter är behäftade.

  • Vissa människor tar Po Chai piller för att lindra illamående i samband med baksmälla.
  • Citrusskal är en av ingredienserna i växtbaserade Po Chai piller.
  • Po Chai piller utvecklades först i Kina.
  • Po Chai piller används ibland för att behandla halsbränna.
  • Po Chai piller används för att behandla turistdiarré.
  • Po Chai piller kan användas för att behandla uppblåsthet orsakas av överflödig gas.