Vad är Mock Turtle Soup?

August 29

Falsk sköldpaddssoppa är en imitation sköldpaddsoppa. Det kan göras med en mängd olika köttkällor och kryddor, och är tänkt att smaka som grön sköldpadda soppa, som var en uppskattad delikatess år sedan. Det är inte, som föreslagits av den röda drottningen i boken Alice i Underlandet, gjord av "mock sköldpaddor." Dock är turtle kött mycket svårt att få och mycket dyra, så kockar utvecklat recept för en fingerad version av soppan så att den kunde avnjutas av fler människor.

Grön sköldpadda soppa var en populär maträtt i den viktorianska eran, särskilt i England. Även på den tiden, sköldpadda kött var extremt dyrt eftersom sköldpaddan köttet måste importeras från Caymanöarna. Detta innebar att turtle soppa var en maträtt som bara kunde ätas av de rika, och i själva verket blev det lite av en statussymbol. Det var ofta serveras i hemmen av kungligheter och adel, och var oftast på menyn för viktiga tillfällen.

På grund av bekostnad av sköldpaddan kött, kunde många människor inte har råd med äkta turtle soppa, så recept utvecklades för mock turtle soppa. Många mock turtle soppa recept dök upp i kokböcker av tiden. Dessa recept alla använde andra ingredienser i stället för sköldpaddan kött, men resten av skålen var beredd på ett liknande sätt. Det var särskilt viktigt att använda rätt blandning av kryddor för att hjälpa till att få den önskade smaken.

Många mock turtle soppa recept används ingredienser såsom hjärna, fötter, och andra typer av organkött i stället för sköldpadda kött. En publicerade versionen kallas för kokning en kalv huvud, ta bort den från vätskan och skära upp köttet, sedan sila vattnet. Efter det receptet kräver sätta vin och ketchup till ansträngda vatten, därefter förtjockning den med mjöl, sätta köttet tillbaka och stuva det ett tag innan servering. Samma recept föreslog också att ögonen var en särskild behandling, och bör hanteras med extra omsorg.

I modern tid är sköldpaddorna används för riktiga sköldpaddsoppa skyddas i de flesta delar av världen, så alla som vill prova kommer nöja sig med den falska sköldpaddan soppa sort. Vissa moderna versioner använder standard nötkött istället för kalv huvud eller andra organ. Det finns en version av mock sköldpaddsoppa populär i staden Cincinnati i USA. Det tillverkas av Worthmore Företag och använder magert nötkött, ketchup, hårdkokta ägg, och citroner. Det sägs att se ut som alla andra nötkött soppa eller tunt chili, men att ha en mycket unik smak.

  • Vissa mock sköldpadda soppor görs med magert nötkött.
  • En mock sköldpaddsoppa populär i Cincinnati funktioner kokt ägg.