Vilka är de bästa tipsen för planterar Grape Vines?

June 8

En av de viktigaste tips för plantering vinrankor är att ha en full förståelse för den typ av vinstockar som du använder. Olika typer av vinstockar kan ha olika behov. Vanligtvis någon typ av druvsorter måste planteras i ett soligt läge och kommer troligen att kräva noggrann spaljé. Dessutom växterna behöver i allmänhet vecko vattning, särskilt i tider av torka. När vinrankorna börjar växa, är det viktigt att de beskäras årligen, så övervuxna vinstockar inte kommer att producera så många druvor.

Vid plantering vinrankor, är det mycket viktigt att placera dem med tillräckligt utrymme mellan varje vinstockar. Det utrymme som behövs beror på typen av anläggning. Vissa vinrankor växer snabbt och producera mer tungt. Dessa bör planteras från (1,8-2,4 m) 6-8 meter ifrån varandra. Andra, mindre härdiga sorter kan oftast planteras upp till (1,2 m) 4 meter ifrån varandra.

En av anledningarna vinrankor tenderar att klättra är att de försöker komma närmare solen. För att bli framgångsrik vid plantering vinrankor, förmodligen inget anses viktigare än mängden solen som är tillgänglig. De flesta alla sorter av vinrankor behöver massor av sol. Plantering dem även på bara halvskugga kan resultera i hämmad tillväxt och mindre druvor.

Ibland tar det lite experimenterande för att bestämma bästa sättet att spaljé vinrankor. De kan satsas separat eller tränade tillsammans för att täcka hela skärmtak. Precis som i att bestämma hur mycket utrymme att lämna vid plantering, hur vinrankorna är spaljerade är oftast bestäms av den sorten och framtida anläggningens storlek. Single staking är vanligtvis reserverad för större, snabbare växande sorter.

Beskärning är viktigt när växande vinrankor, eftersom det kan göra skillnaden i storlek och kvalitet på druvorna som produceras. Även om det rekommenderas att beskärning görs på årsbasis, i vissa fall, beroende på tillväxt, kan det vara nödvändigt att göra det oftare. De flesta trädgårdsmästare är överens om att den perfekta tiden att beskära vinrankor är under vintermånaderna. Detta är typiskt när vinrankorna har mindre sav, vilket gör processen enklare och mindre rörigt.

Bra jord är en annan viktig faktor vid plantering vinrankor. Vinrankorna bör vara befruktade om jorden de planteras i inte innehåller rätt näringsämnen. Idealt bör jorden innehålla åtminstone en del kväve, fosfor och kalium. Om någon av dessa näringsämnen saknas i jorden, bör de läggas genom gödsel. Organiska gödselmedel är typiskt rekommenderas och kan köpas på de flesta plantskolor eller plantskolor.

  • Druvor.
  • Omfattar vinstockar med nät skyddar druvorna från fåglar.