Skriva ett slag för din videologg

June 2

Shot sammansättning är en av de sexiga fraser som film- och konststuderande använder för att svara på frågan, hur ser det ut på kameran? Många faktorer kan påverka hur väl sammansatt ett skott. Så här är grunderna i att använda bakgrund, färg, och inramning i att komponera bilder för video.

Betona eller förtar bakgrunder

En av de eviga sanningar kommer du stöta på när du skjuter en hel del video är att människan är riktigt bra på släta över bakgrunderna. Till exempel, har du någonsin haft vänner eller familjemedlemmar över till ditt hus, och varit förvånade när de märkte något försummade objekt i ditt hem (eller bara några pinsamma smuts eller skräp)? Och då insåg du att du hade haft den där saken där i cirka sex månader - och såg det varje dag utan att egentligen märker det?

Människor är bra på att ignorera saker som de ser alltför ofta. Tyvärr, när du öppnar din värld till Internet på video, plötsligt du sänder all din smutstvätt (kanske bokstavligen) för hela världen att se.

Ibland är detta en bra sak. Till exempel, om du har en fantastisk bakgård, varför inte använda den som en utomhusstudio för din vlog? Om det är ganska och du gillar att visa det, gå för det!

Men sedan kan vissa obemärkt detaljer i vardagen pråm - högen av unraked löv, tistel lapp i ryggen, din gamla Bronco som du kommer att sälja när gaspriserna går ner lite - och du inte ens se någon av dessa tills du spelat upp videon för att redigera den. Plötsligt, vad du tyckte såg fantastiskt visar sig att du ser ut som världens sämsta trädgårdsmästare!

De-betonar en bakgrund (säg, om det är för störande) är generellt tuffare än att betona bakgrunden. Om du vill vara säker på betraktarens uppmärksamhet inte dras till vad som finns i bakgrunden, kan du antingen styra kamerans fokus eller ersätta (även ta bort) bakgrunden från din ram.

Skylta bakgrunden

För att understryka en bakgrund, bara tända upp så mycket som möjligt. Förutom att tända ditt ämne, sticka en extra lampa bakom personen, antingen utanför kameran eller på. Om du använder en riktad lampa, rikta den mot bakgrunden.

För utomhus skott, bara att kliva tillbaka ett par steg. Om du har en auto-fokus på kameran, kommer den automatiskt fokusera inkludera bakgrunden bakom motivet.

När du filma utomhus, dock vara uppmärksamma på solens läge och intensitet. Mulna dagar är utmärkta för filmning, eftersom molnen även ut solljuset och resultatet i mjukare skuggor. Om du har en stark overhead solen, eller om solen är bakom motivet, får du starka skuggor i ansiktet. Ta med en ljus (även en stark ficklampa) och rikta den mot motivet - detta är den optimala tiden för att använda en kamera monterad ljus. Ljuset kommer att kompensera den starka overhead eller motljus och mjuka skuggor också.

Om du tänder bakgrunden utan belysning dina förgrundsmotiven då dina motiv blir bakgrundsbelyst och visas mer eller mindre som silhuetter, som kan vara en effekt du vill. Den anonyma informant skott från tv är en ganska vanlig teknik, och du kan använda det i din vloggar även om du inte ratting ut din kriminalitet-boss farbror Ned.

Oskärpa ut bakgrunden genom att styra kamerans fokus

Beroende på modell av videokameran, kanske du kan styra skärpan nog att sudda ut bakgrunden när du filmar.

Du kan avgöra om videokameran har en manuell fokusering av om ringen runt kameralinsen rör sig när du vrider den försiktigt och det förändrar bilden i sökaren. Om den gör det, så har du en manuell fokus kamera. De flesta använder autofokus på sina kameror för det mesta, men om du tränar lite, kan du få manuell fokus för att arbeta till din fördel.

Om du har en manuell fokusering, först stänga av autofokus funktionen på videokameran. Sen komma så nära motivet som är bekväm, och vrid fokusringen tills motivet är i fokus. Fortsätt att vrida ringen. Med lite tur, om bakgrunden är tillräckligt långt bort, kommer den att börja sudda. Börja filma när motivet är fortfarande i fokus, men bakgrunden är suddig.

Om du inte har en manuell fokus kamera, kan du ändå tona bakgrunden genom att sätta så stort avstånd som möjligt mellan förgrund och bakgrund. Anta att du har ett ämne, till exempel någon som du intervjuar. Placera personen mycket närmare kameran än bakgrunden, till exempel en byggnad på gatan. Håll kameran nära och hela bakgrunden långt borta. Kameran fokuserar automatiskt på bilden som dominerar förgrunden - motivet. Eftersom bakgrunden är utanför brännvidd på kameran, det ska vara suddiga och de-betonade - vilket är bra.

Blockering ut bakgrunden

Det enklaste sättet att tona en bakgrund är att täcka den eller skjuta ifrån det. Du kan göra detta genom att drapering en trasa över bakgrunden, genom att placera en stor bild precis bakom motivet att blockera ut bakgrunden, eller genom att vrida kameran så att den missar distraktioner i bakgrunden helt.

Anta till exempel att du har en trevlig soffa där du vill göra en intervju, men utsikten bakom det är din framruta - som ser ut på din grannes garage. Om du inte bara kan stänga persienner eller gardiner, kan du stötta en stor bild eller affisch bakom ryggen på soffan och filmen tillräckligt nära motivet som du inte fånga fönstret bakom personen.

Om du har en riktigt svårt att få bilden att hålla stöttas, överväga att investera i en liten staffli du kan fästa på bild och position som behövs.