Vad är kvistning Shears?

June 9

Det finns flera typer av skärande verktyg, eller saxar, som används för trädgårdsskötsel. Varje skjuvning har ett annat syfte och är bäst används för det ändamål för vilket den är avsedd. Kvistning saxar har långa handtag och en krokliknande huvud. Dessa saxar används för att avlägsna grenar, vinrankor, och rötter som är för stora för sekatör eller är något ur trädgårdsmästarens håll.

En av de viktigaste designelement i kvistning saxar är handtaget längden. Detta är en av de viktigaste faktorerna som skiljer grensaxar från andra typer av trädgårdssaxar. Standarden handtag längd trädgården kvistning saxar är cirka 13 inches (33 cm), men hanterar längd kan variera från 9 inches (22,9 cm) till 21 inches (53,3 cm). Dessa långa handtag tillåter trädgårdsmästaren att klippa grenar som är längre bort, vilket minskar behovet av att klättra eller sträcka sig för att nå en gren.

Kvistning skjuvning handtag är oftast gjorda av antingen kolfiber eller aluminium så att de är lätta och starka. Båda typerna fungerar lika bra; dock aluminium hanteras trädgårdsgrensaxar är oftast billigare än de med kolfiberhandtag. Handtag omfattas vanligtvis av plast stötdämpande grepp för att skydda trädgårdsmästaren från ledskador medan trädgårds.

Både kvistning saxar "huvud och blad är konstruerade för att skära. Bladet är vanligtvis av smitt stål så att den lätt kommer att skära igenom större grenar och rötter. Huvudet krok design gör att bladet tätt linda runt trädrötter utan att gräva i marken. Den icke-vässade delen av krokhuvudet kan tandad så att skärområdet ordentligt kan ta på det material som den är skär.

Vissa trädgårdsgrensaxar har raka skärhuvuden, men dessa är oftast mycket mindre än standardstorleken grensax. Dessa grensaxar likna närmare sekatör med långa handtag. Antingen stil grensax kommer att fungera bra i trädgården.

Kvistsaxar bör inte användas för att skära genom föremål som är större än 2 inches (5,1 cm). Förutom att skära genom grenar, rötter och vinstockar, grensaxar är praktiska för att skära genom små kaktus. Handtaget längden ger tillräckligt avstånd mellan trädgårdsmästare och anläggningen för att förhindra skador från törnen.

Liksom andra utomhus trädgårdsredskap, är kvistning saxar oftast gjorda av icke-korrosiva material. Kvistning saxar är tillverkade så att minimal exponering för elementen och rengöringsprocessen inte kommer att skada dem. För att hålla kvistning saxar ser nya de bör rengöras efter varje användning och lagras i ett vattentätt byggnad trädgård bröstet.

  • Kvistning saxar tenderar att ha långa handtag och blad av stål.