Energi Råvaror: Företag i Offshore Drilling Business

June 14

Under de senaste åren har offshore drilling genererat en hel del intresse bland råvaru investerare, och en uppsjö av aktiviteter har ägt rum inom denna sektor som olja på land blir knappare. Några av de ledande företag som sysslar med oljeborrning till havs verksamhet omfattar följande:

 • Diamond Offshore Drilling (NYSE: DO): Med 50 oljeriggar, Diamond Offshore (DO) är en av de stora aktörerna i offshoreborrningsindustrin. Med huvudkontor i Houston, Texas, DO har ett brett globalt fotavtryck, med djuphavsfiske borrning i Brasilien, Skottland, Australien, och Mexikanska golfen. Företaget har särskild kompetens inom ultradjuphavsborrning, med betydande verksamhet i Brasilien genom Petrobras, det statliga oljebolaget.

  Som lättillgänglig olja blir knappare, nationella oljebolag och de stora aktörerna kommer sannolikt i högre grad utnyttja DO: s bottenlevande expertis.
 • Noble Corporation (NYSE: NE): Grundades 1921 i Texas, är Noble en av de äldsta borrentreprenörer i världen. Den har en flotta på mer än 60 fartyg och verksamheter som sträcker sig från Brasilien till Nordsjön, och den har en kant i genomförandet tekniskt orienterade lösningar för att möta kundernas krav.

  Noble Corporation har ett dotterbolag, Noble Technology Services Division, som är en slags teknisk tankesmedjan tillägnad generera tekniska lösningar för kunderna.
 • Transocean Inc. (NYSE: RIG): Transocean, vars företag motto är "Vi är aldrig ur vårt djup," är Exxonmobil för offshore borrare. Det är det största företaget i termer av börsvärde och storleken och omfattningen av verksamheten.

  Företaget har mer än 90 oljeborrplattformar enheter till sitt förfogande och är expert på drift under svåra och extrema väderförhållanden. Den har offshoreverksamhet i USA Mexikanska golfen, Brasilien, Sydafrika, Medelhavet, Nordsjön, Australien och Sydostasien.

  Under 2007 Transocean överens om att slå samman sin verksamhet med verksamhet GlobalSanteFe, den näst största offshore borrare på tiden. Den sammanslagna enheten såg tillägg av 60 fartyg och en utökad global närvaro, för att inkludera Mellanöstern och Kanada. Om du letar efter den största och mest diversifierade bolag i koncernen, är Transocean det.

Om du vill gräva djupare i denna sektor, kan du kolla in hemsidan Rigzone, vilket inkluderar up-to-date information om offshore-industrin och oljeindustrin som helhet.