Vad är Bauera?

June 18

Bauera är namnet på en liten genus av buskar som är gemensamma för Australien. Släktet är indelad i tre arter: Bauera rubiodoides, Bauera capitata samt Bauera sessiflora. Dessa arter kan ses i stora områden i östra och södra Australien, som Tasmanien och Victoria. Växterna kan också hittas i New South Wales och Queensland. Den har ofta lans-formade blad och växer upp till två (61 cm) meter hög och (1,5 m) fem meter i bredd.

Släktet blommar oftast med vita, rosa eller lila blommor. Dess buskar har ingen stjälk. Varje sektion är anordnad i en cirkel som liknar en krans och består av sex blad. Blommor blomma i en enslig sätt och växa upp till en tum (cirka två och en halv cm) i diameter. Bauera producerar också en frukt, som är en två encelliga kapsel som innehåller ett antal runda, bruna frön.

Bauera rubiodoides är uppkallad efter Rubia anläggningen. Arten är en hårig buskage som växer i en förvrängd, upprätt riktning. Det har tufft och senig stjälkar som växer från en och en halv fot (0,5 m) till (en och en halv m) fem meter i längd. Smal stjälkar bär rosa-färgade blommor, som har många ståndare. Dess små blad är ljusgröna, lance-formad, och oftast tandade.

Uppkallad efter sina många blomhuvuden, är Bauera capitata en lågväxande buske med ett antal vedartade stammar. Bladen är små och smala, ljusgrön färg, och har en lob på varje sida. Varje blomma växer i en enslig axil. Ett antal bloom paren möts vid slutet av skaftet, som bildar små blomhuvudena.

Bauera sessiflora är en buske som växer i en upprätt position med breda förgreningar från fem fot (en och en halv meter) till (1,8 m) sex meter hög. Blad av denna växt är mörkgröna färgen, oftast lance-formad, och ganska hårig. Blommor trängs tätt på stjälkar; sina kronblad är rosa eller violett. Ibland dess blommor är antytt med en magentafärgad färg och har mörka ståndare.

Hela släktet tenderar att växa mycket nära kolleger växter. Det är sannolikt att föda bra i fuktiga platser som är sval och skuggig. Detta släkte, kunde dock också överleva på platser med öppen solljus. Den kan växa så länge som fukt i luften bibehålls. Dessa arter är en av de mest populära evergreens som finns i Australien och ofta kallas River Rose, tråd scrub, och ökade hed.