Tio tips för Titta på en fotbollsmatch

June 21

Du behöver inte vara en X och O person eller ta otaliga coaching kurser för att njuta av att se fotboll. Här är några tips och pekare som gör tittar på en match, vare sig det är ungdom, högskola, pro, eller internationell, så mycket mer underhållande.

Början och slut

Vara särskilt fokuserat i början och slutet av halvleken och spelet, eftersom spelarna poäng många viktiga mål under öppning och stängning fem minuter. Lag ibland slack off och förlorar koncentrationen under dessa perioder - hälften är bara sekunder bort, och de är redo för sin pausvila. Opportunistiska sidor kommer att utnyttja. Så kan du inte vill lämna för tidigt att slå koncession monter rush.

Målvakt klocka

Eftersom målvakter kan använda sina händer, kan åskådarna identifiera sig med dem mer. Många gånger kan du mäta hur målvakter kommer att utföra från sina tidiga drag eller brist på sådan. Har målvakten tveka bara en bråkdels sekund innan du går ut för en lång passning från antingen höger eller vänster sida? Har han kommit av sig mållinjen? Hur snabb är hans reaktionstid? Att ringa period obeslutsamhet får inte vara problematiskt i början, men det kunde stava problem för laget senare i matchen, speciellt om försvaret förlorar förtroendet för en skakig målvakt.

Tio tips för Titta på en fotbollsmatch

Vikten av den första stöten

När en lag gör först, kan det koppla bara lite och börja diktera en match. Som oppositionen blir mer antsy och börjar driva upp, laget med ledningen börjar motattack med potential att utöka sitt totala. Det händer inte så hela tiden, men det är ett välbekant scenario. Visst, det finns återkomster och stora möten med lag, men de är inte lika vanligt som du kanske tror. Vid många tillfällen, team arbetar deras svansar ut bara för att dra ännu. Men de har inte tillräckligt med energi för att ta ledningen. De antingen hamnar i oavgjort eller halkar efter igen.

När möjligheten knackar

Det är sällsynt att ett fotbollslag att helt dominera en match från öppningen avspark till slutsignalen. Det finns oftast en tryck och dra till spelet, vilket innebär att båda sidor har möjligheter att göra mål. Vid många tillfällen, kan teamen behålla bollinnehav för en god del av 10- till 15-minuters spann, styra spelet, och diktera tempot i spelet innan oppositionen kan återhämta sig och börja en offensiv för sig. Under dessa långa perioder av besittning, måste det anfallande laget poäng eftersom allvarliga målchanser kan vara få och dyrbara.

Varning om två mål leder

Det finns en gammal fotbolls kliché som ringar sant: Det farligaste bly i världen är en två mål bly. Otaliga gånger, ett lag med en förment oöverstigligt två mål bly förlorar sin fördel med fotbollsförbundens spel. Det kan hända i en blixt. Oppositions poäng, vilket skär ledningen till ett mål. Att laget vinner förtroende, att inse att en en-mål underskottet är verkligen inte omöjligt att övervinna.

En varning efter att göra mål

Ett lag är mest utsatta när det har gjort mål. Beroende på situationen, spelarna är nöjda, ibland svindlande. Denna tid kan vara ett perfekt tillfälle för oppositionen att inleda en snabb strejk och göra mål på egen hand för att hejda farten. Det har hänt otaliga gånger tidigare, och även om spelare och lag har fått höra att vara på sin vakt, kommer det att hända många gånger i framtiden.

Varje lag behöver en "10"

De flesta framgångsrika lag har en nr 10, en SU ​​mittfältare som skapar mål-målchanser eller någon som styr tempot i spelet eller dribblar bollen upfield i trånga situationer sent i matcher. Han är go-to-spelare. När du är osäker, hans lagkamrater ge honom bollen. Försök att identifiera denna spelare tidigt, och hålla koll på honom under hela matchen.

Den "andra" mittfältare

Det är inte alltid ära. Ibland är det inälvor. Ta en titt på de defensiva mittfält. Är de gör sitt jobb, vilket tar på nr 10 av oppositionen, vinna bollar (genom att fånga pass och sällan ge bort dem), och hjälpa försvaret? En bra defensiv mittfältare gör allt detta och blir indragen i attacken också. En nyckel är en snabb övergång spel. Efter att ha vunnit en boll, en defensiv mittfältare snabbt flyttar bollen framåt till en anfallande spelare i ett försök att fånga oppositionen off-guard bara för ett par sekunder och skapa en scoring fördel.

Substitution strategi

Redan innan en tränare gör ett beslut substitution, kan du ha en ganska bra aning om vem som kommer in i matchen. Om ett lag vinner, det är en bra satsning en mittfältare kommer att ersätta en framåt, eller en försvarare kommer att ta över för en mittfältare eller framåt för att stärka ryggen. Om ett lag behöver driva, kommer sannolikt att komma in för en försvarare eller en framåt för en mittfältare eller försvarare mittfältare.

Substitutions regler varierar beroende på nivå av lek. Ungdoms och hög skolan spel, till exempel, har i allmänhet fria substitutioner. College matcher har öppna substitutioner i första halvlek, men en spelare som har ersatt under andra halvåret kan inte återvända till handling. Major League Soccer team tillåts tre byten, plus en för målvakten om han är skadad. I proffsen, när en spelare är ute, han kan inte komma igen.

Mot slutsignalen

Som slutsignalen metoder, märker att laget med ledningen är inte bråttom att få bollen i spel. Försvarare sparka bollen i läktaren, vilket är lagligt. Andra spelare tar sin tid att inrätta frisparkar och målvakter tar ett par sekunder extra för att komma till bollen. Varje sekund är dyrbar. Ett varnings domaren kommer att märka hela tiden slösas bort och lägga in den i stopptid i slutet av matchen.