Vad bör jag tänka när man köper Laptop Försäkring?

August 2

Om du har en bärbar dator, kan laptop försäkring vara ett klokt köp för dig. Om du bestämmer dig för att köpa bärbar försäkring, men det finns några saker som du bör ha i åtanke. Till exempel, om din bärbara dator är för hemmabruk, kan det redan vara täckt av din homeownerâ € s politik. Om det används för affärsändamål, å andra sidan, det sannolikt inte omfattas av din homeownerâ € s politik.

För att få riktig laptop försäkring, kan du behöva köpa en ryttare för er politik. Var noga med att specifikt diskutera din bärbara dator med din agent för att vara säker på att det är täckt. När du köper laptop försäkring, måste du också fråga din agent under vilka omständigheter den bärbara datorn är täckt. Till exempel kommer vissa försäkringsbolag inte täcker kostnaden för att ersätta en laptop som går förlorad när du är på en affärsresa. På samma sätt kan din laptop försäkringen endast täcker kostnaden för din bärbara dator upp till en viss mängd dollar.

Eftersom det finns så många möjliga restriktioner laptop försäkring, är det viktigt för dig att vara tydlig med din agent om dina täckning förväntningar. Fråga massor av frågor och diskutera möjliga scenarier som du kan kräva täckning. Om du inte är bekväm med den bärbara datorn försäkring erbjuds av din agent, se vilka möjligheter du har för att förbättra täckningen. Om du fortfarande är missnöjd med täckning som erbjuds av din försäkringsgivare, kan du behöva köpa laptop försäkring från ett försäkringsbolag som specialiserat sig på att försäkra bärbara datorer. Dessa företag ger fler alternativ och är i allmänhet bättre beredda att överväga olika scenarier som kan kräva täckning.

Vid köp av bärbar dator försäkring från en byrå som specialiserat sig på laptop täckning, kan du specifikt skydda din bärbara dator från strömspikar, stöld, brand, skador, vandalism, och även naturkatastrofer. Kom dock ihåg att bärbara försäkringen inte en ersättning för en garanti. Som sådan, inte täcka driftstörningar eller regelbunden slitage. Generellt laptop försäkring som ger $ 3000 (USD) täckning kommer kusten cirka 75 USD per år om den har en 50 USD avdragsgill.

  • Om flera personer använder din bärbara dator, kan försäkringen vara ett mer attraktivt alternativ.
  • Oavsett om din bärbara dator används i hemmet eller för ditt företag är en sak att tänka på när man köper laptop försäkring.
  • Laptop försäkring kan skydda mot stöld.