Vad är en behållare Forklift?

August 5

En behållare gaffeltruck är ett stycke av tunga maskiner som syftar till att lyfta och flytta stora containrar som vanligen används för frakt frakt på båtar eller tåg. Dessa containrar är ganska stora och tunga, så behållaren gaffeltruck är mycket större och kraftigare än nästan alla andra typer av truckar tillgängliga. Den har oftast mycket stora däck för bättre manövrering, speciellt över ojämn terräng, och det oftast körs på en tung dieselmotor som kan producera tillräckligt med effekt och vridmoment för att hjälpa maskinen lyfta mycket stora behållare.

Andra reachstackers kan använda olika metoder för att ta tag i behållarna och flytta dem, men en container gaffeltruck använder gafflar liknar andra truckmodeller. Gafflarna glida under behållarna och lyfta dem, så de måste vara i rätt läge för att säkerställa behållaren sitter säkert på hissen under transport. Vissa container gaffeltruck modeller är endast avsedda för att lyfta behållarna några meter från marken under transporten; det är inte ovanligt för en hiss att endast höja behållaren 7 fot (2,13 meter) från marken som mest. Andra reachstackers är konstruerade för att flytta containrar till mycket högre höjder med en annan lyftmetod.

Det huvudsakliga syftet med en container gaffeltruck är att lasta och lossa containrar på eller av lastbilssängar, tågvagnar, eller till och med fartyg. Hissen i sig har en bakre platta för ytterligare stöd, och gafflarna är klassade att hantera vikten av en lastad behållare. Lyften ska inte användas för att lyfta containrar utanför hissens vikt kapacitet, som vanligtvis publiceras någonstans framträdande i cockpiten av gaffeltruck.

En containertruck används för att lyfta containrar till höjder en gaffeltruck kan inte nå. Föraren säkrar en eller flera behållare genom användning av en anordning som fästs på framsidan av fordonet. Denna anordning slår ned på vardera änden av behållaren eller behållarna, pressning inåt som en uppsättning av käftar. Maskinen uppvägs med vikter på den bakre änden av maskinen för att säkerställa stabilitet under lyftning och transport. Apparaten kan stiga eller sjunka som en typisk gaffeltruck, eller det kan fungera med en teleskopisk bom, ungefär som en telehandler gaffeltruck eller en kran; denna design gör behållarna skall flyttas framåt samt uppåt och nedåt.

  • En behållare gaffeltruck är ett stycke av tunga maskiner som används för att ladda containrar på fartyg.