Hur kan jag förbereda för att adoptera en katt?

November 28

Om du planerar att anta en katt, det finns flera förberedande steg som kan hjälpa katten smidigt övergången från ett härbärge till hemmet. Man bör utveckla en lista med frågor att ställa skydd om katten, och vara beredd att spendera lite tid att inspektera flera katter och vindskydd. Också, vilket gör ditt hem husdjurs säker är ett viktigt steg som kan minimera skadan för katten eftersom den anpassar sig till sitt nya hem.

Alltid komma upp med en lista med frågor att ställa skydd om katten och shelterâ € s politik. Till exempel kanske du vill veta, innan du antar en katt vilken typ av hälsotester, inspektioner, förfaranden och vaccinationer har givits till djuret. Du kanske också vill fråga om kata € s personlighet och varför det är på härbärget. Till exempel, vissa övergivna katter och kattungar gå till skyddsrum och visa tydliga tecken på att ha varit vild, vilket betyder att de inte kommer att vara så vänliga människor.

Shelter arbetare kan ha observerat Cata € s interaktion med andra djur, och kan ge dig information om kata € s personlighet. Om du redan har husdjur, särskilt hundar, kan det vara bra att känna till kata € s reaktion på en hund. Medan de flesta kattungar tenderar att acceptera en hund i hemmet, många katter har en oövervinnelig skräck (eller förakt) hundar.

Du kommer också vill fråga skydd om återvändandepolitik bör djuret blir sjukt inom några dagar eller veckor efter att du antar en katt. Ibland ett härbärge tillåter en att anta en katt på försök. Detta gör en gång för att göra ett slutgiltigt beslut om huruvida katten är en bra passform i ditt hem.

Kontrollera noga katter och kattungar för tecken på god hälsa. Till exempel fläckar av saknade päls kan tyda ringorm. Diarré under svansen kan föreslå intestinala eller parasit frågor. Den cata € s ögon och näsa bör vara tydliga av slem. Om skydd inte medicinskt inspektera djuret, bör din första stopp efter antagandet katten vara att ha det inspekteras av en veterinär.

Också ta en ordentlig titt runt skydd innan du antar en katt. Det ska vara rent, och djuren ska visas friska och ganska innehåll. Vissa djur är uppenbarligen inte alltför glada över att låsas upp i små burar. Men när katten släpps ut från en bur, kan man få en bra känsla om sin personlighet genom att spendera lite tid att leka med den.

Vissa skyddsrum kräver också en 24-timmars väntetid innan man kan anta en katt. Så ihåg du kanske inte kan ta med katten hem direkt när du gör ditt val. Också vara beredda att underteckna ett kontrakt överens att spay eller kastrera katten, och att betala en deposition som återbetalas när du uppfyller spay / neutrum kontrakt.

Redo ditt hem genom att befria det från några växter giftiga för husdjur. Också köpa en ny ren matskål och vattenskål. Du kanske också vill köpa en liten katt säng att öka kata € s komfort, och köpa en kattlåda. Inspektera hem för lösa sladdar, bitar av snöre, hängande sladdar från draperier och allt som skulle kunna äventyra djuret. Var redo att hålla de antagna katt inomhus i minst två till tre veckor eller det kan springa iväg.

När ditt hem är redo, och du är redo att anta en katt, se till att du är förberedd för det engagemang för att ta hand om ett djur. Katter kan leva i upp till 20 år, och de kommer att kräva övervakning och support, samt sjukvård, hela livet. Se till att du kan göra den här typen av engagemang för djuret innan du väljer att anta en katt.

  • Lär dig mer om kattens personlighet kan bidra till att säkerställa en bra match under antagningsprocessen.
  • Vilda katter är svåra att tämja.
  • En ny katt bör undersökas av en veterinär.