Hur att stärka ditt bröst och armar med modifierad Push-Ups

November 29

För vissa människor, särskilt de som just börjar ett träningspass rutin, är den traditionella push-up alltför utmanande, så den modifierade push-up är ett bättre val. Den modifierade push-up fungerar hela bröstet, samt axlar och triceps.

Välja en push-up som är lämplig för din kondition ökar nivån av säkerhet och ger bättre resultat. Välj aldrig en traditionell bröst push-up om du inte kan hålla den rekommenderade formen under hela övningen. Det finns gott om modifieringar tillgängliga.

För att göra en modifierad push-up, så här:

 1. Börja med att ligga på magen. Med armbågarna böjda, placera händerna platt ner på golvet lite över axlarna och något åt ​​sidan. Dina fingertoppar ska peka framåt. Med korsade anklar och böjda knän, höja din kropp upp till nästan räta ut armarna.

  Tänk på att inte låsa armbågarna.

  Hur att stärka ditt bröst och armar med modifierad Push-Ups

  Håll hakan instoppad i ett par inches mot bröstet men inte tappa huvudet.

 2. Andas in när du långsamt sänka bröstet tills överarmarna är parallella med golvet. Andas ut när du sakta återgå till start. Håll magen i tight och hålla din ryggrad i neutralt inriktning under hela övningen. Upprepa rörelsen 10 gånger.

  Om du har knä problem, prova att göra rörelsen på en träningsmatta eller matta för att ge dig en högre grad av komfort.

  Hur att stärka ditt bröst och armar med modifierad Push-Ups

  Arbeta för att göra 20 modifierade armhävningar.

Om du är mer avancerade, prova dessa variationer:

 • Traditionell push-up: Denna mer utmanande drag är densamma som den modifierade push-up, förutom att din underkroppen är balanserad på bollar av dina fötter (där tårna fäster) snarare än på knäna.
 • Upphöjda fötter push-up: Denna avancerade drag ger din övre bröstet en krävande träningspass. Gör det på samma sätt som den traditionella push-up, men placera fötterna på en upphöjd plattform som en pall eller en upphöjd steg bänk.