Att handskas med Pampas gräs

June 27

Medan pampas gräs kan vara en mycket attraktiv, och ganska lätt att ta hand om, prydnadsgräs kan det mycket lätt hamna att tappa greppet. När det händer kan du hitta hantera pampas gräs att vara svårt. Det vill säga, det kan vara svårt om man inte vet vad du gör.

  1. Knyt ihop. Det första steget i att hantera pampas gräs är att binda ihop den. Detta gör att du kan behålla positiv kontroll över gräset, och göra det lättare att ta bort gräset när du är klar. Detta görs bäst genom att använda någon snöre, rep eller snöre lindade runt klump av gräs, och göra det så tätt som möjligt utan att faktiskt bryta gräset.
  2. Skär ner. När du är klar med att binda gräset upp, kommer du vill skära ner. Beroende på hur gammal gräset är, kommer du vill använda olika typer av verktyg. Till exempel, om gräset är ganska ung du kanske vill använda häcksaxar. Gräs som har funnits ett tag, kan du använda en elektrisk häcksax, medan äldre gräs som har funnits under en lång stund du kanske vill använda en motorsåg (även om mycket noggrant). Oavsett verktyg du vill använda, klippa gräset så nära marken som möjligt.
  3. Gräv ut. När gräset har skurits, måste du gräva ut rötterna. Anledningen till detta är att de flesta typer av gräs kommer att växa tillbaka så länge som rötterna kvar. Använd skyffel för att hjälpa till att gräva ut runt kanten på den återstående dunge av gräs, och när du gräva ut ta en titt för att se till att inga rötter kvar.
  4. Kassera resterna. När rotklumpen har grävts ut, kasta rötter och grässtjälkar. Placera inte dessa material i din kompost bin (om du kompostering), snarare kommer du vill sätta dem någonstans som kommer att säkerställa resterna inte sprids till andra delar av din trädgård. Ett bra val skulle vara att placera resterna i soptunnan.
  5. Håll utkik. Även efter att du har tagit bort gräset och rot bollar, kommer du vill dubbelkolla att se till att det finns ingenting kvar. Ett av de bästa sätten som du kan göra detta är genom att helt enkelt hålla ett öga för att se om några skott börjar groning. Om det finns, allt du behöver göra är att gräva upp det, ut till en rad ungefär en fot från den nya klump. Släng dessa lämningar som du gjorde tidigare, och var noga med att återigen hålla utkik.

Medan dessa instruktioner kan du ta bort alla pampas gräs som du har i ditt landskap, bör du dubbla tror situationen. Pampas gräs kan vara ett bra komplement till din landskapsarkitektur, så länge du håller det i schack. I sådana situationer though, måste du fortsätta arbeta för att se till att det inte går över styr, så håll trädgårdsredskap inom räckhåll.