Hur man blogg utan att förlora vänner och familj

June 28

Om du inte är försiktig på din blogg, kan du skada relationer med vänner och familj. Många bloggare har skrivit innehåll som de senare ångrade. Även om du aldrig kritisera andra, kanske du möjligen avslöja information om andra som dina vänner och familj kommer att hitta störande.

Ange Mamma test: Kommer ditt blogginlägg få dig i trubbel med din mamma? Visst, du € re en vuxen, och så är hon, men shea € s den mest sannolika personen ska ringa på en olämplig blogginlägg. Dina medarbetare kan vara bestört när de läser om ditt kärleksliv, men de förmodligen wonâ € t någonsin berätta att din blogg är ett problem. Din mamma kommer.

På sätt och vis är det mamma testet allt sunt förnuft:

  • Donâ € t blogga om ämnen som du tror kommer att skada andra.
  • Donâ € t blogg om andra utan deras tillstånd, även om ämnen som du anser oviktiga. Donâ € t identifiera vänner och älskare vid namn utan dennes medgivande.
  • Kom ihåg att din blogg arkiveras, så vad du säger i dag kanske läsas senare. Din rapport om ett misslyckat förhållande kan läsas av nästa person som du vill hittills.

Innan du trycker på knappen Publicera, stanna för en sekund. Skriver du för läsaren, eller skriver du för dig själv? Om svaret är det senare, kanske du vara bättre att hålla en riktig dagbok i ett format som ISNA € t offentligt tillgänglig för hela världen.