Vad är en Cervical Pillow?

July 6

En livmoderhalscancer kudde är en resa eller säng kudde utformad för att stödja en persona € s huvud och hals och kan individuellt anpassade till en persona € s ortopediska livmoderhalscancer stödbehov. Termen livmoderhalscancer hänvisar till halsregionen. En livmoderhalscancer kudde korrigerar en persona € s viloläge så att hans huvud och hals är vid optimala vinkel mot bålen och vila ytan. Detta lindrar hals spänningar och förbättrar avslappning.

Vinkeln och avståndet mellan någons huvud och vila ytan kan variera beroende på om han ligger på rygg eller sida, och till vilken sida han sover. Dessa kuddar stiger i allmänhet där halsen kommer att vara och tryck där huvudet är tänkt att vila.

Specifika former av livmoderhalscancer kuddar varierar kraftigt. Vissa är cylindriska eller timglas. Andra kan vara rektangulär med en fyrkantig, rund eller trekantig depression för huvudet, vilket på olika sätt kan gynna dem som brukar sova på rygg eller på deras sidor. Många minne skum cervical kuddar är formade med en våg, eller S-form, bildningen så att, i ryggläge, är den övre delen av huvudet lyfts, är deprimerad baksidan av huvudet, och halsdelen av kudden lyfts att stödja krökning av halsen.

Förr i tiden hade livmoderhalscancer kudde att vara särskilt mätas och utformad för att passa en specifik individualâ € s behov. På grund av detta, livmoderhalscancer kuddar var dyra och inte kunde massproduceras. År 1966, dock Thad B. McCarty uppfann en cervikal kudde som skulle överensstämma med en viss persona € s livmoderhalscancer sammansättning och kan också vara billigt massproduceras. Denna kudde gjordes från skiktat böjligt skumgummimaterial och försiktigt lutar på sidorna och doppas i centrum.

En person som använder kudden skulle använda den indragna centrum av kudden vid förläggning i ryggläge och sedan använda de upphöjda sidodelarna av kudden vid förläggning på sin sida. I den ursprungliga versionen av McCartyâ € s livmoderhalscancer kudde, skulle en användare justera mätningar av kudden genom att föra in eller ta bort lager i kudden. Idag, många livmoderhalscancer kuddar använder helt enkelt halv anpassad minne skum för att justera automatiskt eller kan pumpas till rätt nivå. Du kan fortfarande köpa en cervikal kudde speciellt anpassade till din egen hals om du vill.

En livmoderhalscancer kudde har många ergonomiska egenskaper, eller hur den minimerar obehag. Genom korrekt inriktning av halsregionen av ryggraden, kan en cervikal kudde lätta läkning av skador och spänningar. Läkare ordinera ofta en cervikal kudde till patienter med fibromyalgi, whiplash eller andra nackskador, skuldra bursit, övre ryggont, artrit, hals spänningar eller andra skador som kan påverkas av livmoderhalscancer förskjutning. Snarkning kan också minskas genom användning av en cervikal kudde som, eftersom den anpassar halskotpelaren, rätar också luftvägarna. Kuddarna kan också förbättra sömnen, vilket minskar huvudvärk och andra krämpor som följer av otillräcklig sömn.

  • En livmoderhalscancer kudde kan hjälpa på rätt sätt rikta luftvägarna, minska fall av högljudda snark.
  • Med hjälp av en cervikal kudde kan bidra till att minska nacksmärta.
  • En nackkudde kan lindra smärta orsakad av whiplash.