Vad betyder en Computer Software Engineer göra?

September 8

En programvara ingenjör är en expert på teorin om datasystem och mönster och underhåller programvara. Dessa ingenjörer faller oftast in i två kategorier: datorprogram mjukvaruingenjör och datorsystem programvara ingenjör. Typiskt ett datorprogram ingenjör kommer att arbeta på en mängd projekt, inklusive tillverkning, industri, myndigheter och utbildningsinstitutioner. Dessa yrkesgrupper är ofta analytisk och extremt detaljorienterad, och i allmänhet har en högskoleutbildning i datorprogram eller programvaruteknik. En programvara ingenjör behöver ständigt för att hänga med hans yrke, som nya programmeringsspråk och tekniker dyker.

När det ges ett projekt, analyserar ett datorprogram ingenjör situationen och använder sin datavetenskap, teknik och matematiska bakgrunden för att slutföra uppgiften. Typiskt kommer en person i denna position använder systemflödesdiagram som detalj hur data kommer att strömma genom datorn. När du har skapat ett program, kommer en programvara ingenjör testa den för att se till att det inte är fel på datan.

En datortillämpningar mjukvaruingenjör skapar applikationer program som har ett visst syfte. Vanligtvis använder ett datorprogram mjukvaruingenjör specifik programmeringsspråk som C, C ++ och Java. Denna typ av ingenjör kan arbeta med ett projekt av honom själv eller i grupp.

Den professionella som är datorsystem mjukvaruingenjör har det övergripande ansvaret för att utforma program som behövs för att göra ett datorsystem köras. En datorsystem programvara ingenjör bidrar också till att organisera datorkraven för olika avdelningar i en organisation och hjälpmedel för att göra kommunikation mellan avdelningarna löper så smidigt som möjligt. Denna typ av programvara ingenjör ser till de system de konstruera är säkra.

Arbetsmiljön på ett datorprogram ingenjör består i allmänhet av ett kontor, laboratorium, eller annan arbetsplats som innehåller datorutrustning. Vanligtvis kommer en programvara ingenjör arbetar 40 timmar i veckan, men kan arbeta längre, om han är under en deadline. Vissa programvaruingenjörer som arbetar för ett konsultföretag kommer att resa för att besöka kunder, ibland internationellt. En programvara ingenjör bringar en hel del tid på en datorskärm och kan utveckla ansträngda ögon eller karpaltunnelsyndrom.

En person kanske bara behöver en tvåårig examen eller certifikat för att bli en programvara ingenjör i vissa fall, men en bachelorâ € s examen i datavetenskap, programvaruteknik, dator informationssystem, eller matematik dras ofta av arbetsgivare. De flesta mjukvaruingenjörer kommer att ha nationell certifiering i stora datorspråk. För mer tekniska befattningar, får en examen behövas.

För att hålla jämna steg med en ständigt föränderlig yrke, tar en programvara ingenjör generellt fortbildning kurser och professionella utveckling seminarier. Yrket kräver uppfinningsrikedom och starka problemlösning tekniker. Som mjukvaruingenjör vinner mer erfarenhet, kan han gå vidare till en projektledare eller chef för informationssystem.

  • En dator mjukvaruingenjör kan utforma program för tabletter.
  • Dator ingenjörer kan arbeta med projekt med en grupp.
  • Mjukvaruingenjörer testa datorprogram innan de säljs till allmänheten.
  • En dator mjukvaruingenjör bringar så mycket tid framför en dator som de kan utveckla karpaltunnelsyndrom.
  • Computer mjukvaruingenjörer kan uppleva ögonansträngning och trötthet från att sitta framför en dator under längre tidsperioder.