Vilka är nackdelarna med Online Advertising?

September 13

Att ha en online-närvaro är en nödvändighet för många företag, men marknadsföring som online-närvaro har vissa nackdelar och downfalls som kan övertala företaget att använda sin reklambudget på andra marknadsföringsmetoder. En av nackdelarna med annonsering på nätet är att många annonser ses som spam, och det finns blockerare som skyddar mot annonser. Dessutom har många webbplatser har annonser, så att kunderna upplever reklam trötthet eller blindhet och kan inte se annonsen. Webbplatser saknar egen erfarenhet att en butik erbjuder, vilket kan leda till hög avkastning på försäljning härrör från reklam på nätet. Nackdelar med annonsering på nätet våren också upp från bekostnad, och ofta låg avkastning, på annonser på nätet.

De flesta användare anser många av de onlineannonsering fordon, speciellt pop-up och pop-under annonser, för att vara spam. Detta orsakar flera problem för verksamheten. Med annonserna ses som spam, många användare vägrar att ta kontakt med dem och i stället bara tänka på dem som irriterande. Ett annat problem är att det finns program, ofta inbyggda i webbläsaren, som blockerar dessa annonser, så att företaget kan betala för annonser som kunderna aldrig ens ser. Dessa nackdelar med annonsering på nätet kan spilla över till verksamhetens fysiska närvaro, för om annonserna är irriterande nog, kan kunderna förknippar denna irritation med verksamheten.

Webbplatsägare vill tjäna pengar, och om de inte säljer en produkt, är de troligen visar annonser. Denna utbredda annonsplacering har lett till annons trötthet eller blindhet. Med detta tillstånd, även om annonserna är på hemsidan, kunden inte medvetet se eller erkänna dem; Detta gäller särskilt kryddat internetanvändare och kunder som är endast intresserad av att läsa specifik information på webbplatsen. Detta resulterar återigen i företag som betalar för annonser som aldrig kan ses.

Med TV, radio och tryckt reklam, annonser leda kunden in i en butik så att han eller hon kan prova kläder eller titta närmare på en produkt. När någon klickar på en webbannons, de kommer till en webbplats där bilder av produkter visas, men kunden kan inte få samma förstahandserfarenhet. Webbplatsen kan leda till att kunderna gör ett köp, men det kan också leda till höga insamlingsgraden, eftersom kläderna inte passar ordentligt eller produkten kanske inte är så bra som det verkade, bland andra skäl.

Kostnad och dålig sikt, trots omfattande genomförande är nackdelar med annonsering på nätet. Företag betalar ofta för annonser som kunderna inte ser, och klickfrekvens - den takt med vilken användare klickar en annons för mer information & dmash; är endast ca 1 procent eller 2 procent. Även om verksamheten endast använder kostnad per klick (CPC) annonser som tillåter företag att betala bara när någon klickar på annonsen, det finns ingen garanti för att kunden kommer att köpa från webbplatsen efter att ha klickat.

  • De flesta användare anser annonsering på nätet att vara spam.