Multitasking funktioner i din iPhone 4S

January 27

Programvaran i din iPhone 4S erbjuder en uppsjö av viktiga funktioner, med lång försenade multitasking-funktion utan tvekan den mest betydelsefulla. Så kan du spela upp musik från en tredje part app som Slacker i bakgrunden medan du surfar på nätet, kika på bilderna, eller kolla e-post. Innan multitasking träffade iPhone, skulle Slacker stänga av sig själv så fort du började utföra arbetsuppgifter i en annan app. (Tidigare Apple låter dig göra flera saker, men bara om du använde Apples egna appar, inte de som produceras av externa utvecklare.)

iPhone 4S multitasking möjligheter

Bortsett från att lyssna på musik på en tredje part app, de multitasking funktioner i iPhone 4S ger dig möjlighet att

  • Ta emot anmälan om ett inkommande samtal på en Internet röst ringer app som Skype, även om du inte har startat Skype-appen.
  • Ha en navigering app som använder GPS uppdatera din position medan du lyssnar på en Internet-radio app som Pandora. Från tid till annan, navigations appen röret in med turn-by-turn anvisningar, sänka volymen på musiken så kan du höra instruktionerna.
  • Växla till en annan app samtidigt ladda upp bilder till en foto webbplats säker på att bilderna kommer att fortsätta att ladda upp bakom kulisserna. (Vem har tid att vänta på bilderna för att ladda upp?)
  • Du kan även lämna röstsedlar i Evernote-appen när du checkar ut en webbsida.

Hur att göra flera saker på iPhone 4S

Multitasking på iPhone 4S kan inte bli enklare: Dubbel tryck på hemknappen, och en bricka som håller ikoner för den senast använda programmen visas längst ned på skärmen:

Multitasking funktioner i din iPhone 4S

Tryck på programmet som du vill byta till: Appen kommer ihåg var du slutade. (Bläddra till höger för att se fler program. Rulla hela vägen till vänster för att se volymkontroller, AirPlay kontroller och en orienteringslåset.)

Apple insisterar (och erfarenhet bekräftar generellt) som multitasking inte dränera iPhone batteri eller avgassystemresurser. Den iPhone sparar ström och resurser genom att sätta appar i ett tillstånd av skendöd. Men du kan vakna upp dem direkt och återgå till vad du gjorde.

För att ta bort en app från fack innehavet ikoner av de senast använda appar - och därmed ta bort appen från dem i multitasking rotation - tryck och håll fingret mot någon app tills alla apps börjar vicka. Tryck sedan på den röda cirkeln med den vita linjen som visas inne i appen som du vill ta bort. Poof, det är borta.