Vad är Vegetariskt lasagne?

January 26

Vegetarisk lasagne är en modifierad version av den traditionella italienska skålen; den ersätter vegetariska ingredienser för köttfärs och andra köttbaserade element som finns i klassiska lasagne recept. Vegetarisk lasagne skålen är nu populär som en meny val i restauranger och som en pre-made entre för frysen. Vegetarisk lasagne är en av många vegetariska recept som ger alternativ för dem med särskilda kostbehov eller som väljer en vegetarisk livsstil.

Vegetarisk lasagne använder många av samma element som den traditionella lasagne skålen. Ricottaost används ofta, och samma breda platta nudlar håller lasagne tillsammans. Vegetariskt, eller grönsak, lasagne innehåller vanligtvis en vegetarisk tomatsås, där såsen i en kött lasagne får kokas med kött eller köttbuljong. I stället för köttfärs hittat i klassisk lasagne, använder ofta vegetarisk lasagne spenat eller andra gröna grönsaker. När större grönsaker ingår, kan de bearbetas för att passa in i lasagne skålen.

För en del kan de olika sorterna av vegetariska lasagne verkar jämförbar med traditionella sorter, men italienska matconnoisseurs, det finns en stor skillnad mellan de typer av lasagnas ingår i exklusiva vegetariska restaurangen menyer, och vilken typ av vegetabiliska lasagne produkter som erbjuds till försäljning frysts i stormarknader. Många vegetarianer kommer att föredra en maträtt där vegetabiliska elementen minimalt bearbetade eller kokta, så att grönsakerna behålla mer av sina vitaminer och näringsämnen, inklusive antioxidanter som finns för att ha många positiva hälsovärden. Mindre bearbetning kan också göra en vegetarisk lasagne smakar bättre, där vissa färdiglagade sorter med högre hållbarhet kan sakna i smak äkthet.

Vegetabiliska lasagne är bara en av de klassiska italienska livsmedel som har ändrats för den vegetariska marknaden. Många klassiska pizzor är naturligt vegetarian, och pastarätter utan kött är mycket populära i form av vegetariska rätter. Dessa alternativ ger praktiska och läckra val för en vegetarisk lunch eller middag i restauranger, catering, eller at-husmanskost.

Många vegetabiliska lasagne recept falla i kategorin "vegetarisk kost mat." När de tittar på hur man handskas med fetma och dess biverkningar, dietister finner att byta matingredienser från rött kött till grönsaker kan ha en positiv effekt. Men för att vara dietmat, vegetabiliska lasagne måste också utformas med hänsyn till sina kolhydrater och övergripande kalori. Bara subtrahera kött från mat är inte något som många näringsexperter rekommenderar som en helt hälsosam kost. Att hitta den bästa och mest hälso Vegetarisk lasagne kräver fortfarande att läsa ingredienserna och närings etiketter, eller bara göra det själv.

  • Aubergine gör en läcker tillägg till lasagne.
  • Liksom traditionell lasagne, vegetarisk lasagne ofta har en ricottaost blandning.
  • Soya färs kan användas som en vegetarisk substitut för köttfärs.