Hur man använder Trading Diagram kanaler att göra vinst och undvika förlust

August 26

En handelsdiagram kanal är ett par av linjära trendlinjer innesluta ett prisserier. Du kan använda en kanal för att hjälpa dig att avgöra hur man gör vinst och undvika förlust på marknaden. En kanal består av en linje dragen längs toppen av en serie pris och en annan linje, parallell med den första, längs botten av priset serien.

Syftet med kanalen är att träna ögat att acceptera priserna inom sina gränser som på trenden och för att upptäcka priserna utanför dess gränser som utanför trenden (och kanske slutar trenden). Med andra ord, är kanalen ett bredare mått på trending beteende än en enda rad. Så länge priserna ligger inom kanalen, sluta du att trenden är fortfarande på plats.

När du har förtroende för att kanalen beskriver i stort sett trenden, kan du

  • Köp nära kanalens botten och sälja nära kanalens topp. Upprepa denna process om och om igen, så länge som kanalen varar.
  • Uppskatta din framtida vinsten Om bredden på kanalen är $ 5 och du köpte nära ett stöd linje, din högsta sann vinsten under de närmaste dagarna är ungefär $ 5 -. Så länge som kanalen kvar på plats och du kan sälja nära motståndslinjen. Detta är mer användbart än du kanske tror i början, eftersom

    • Det är en sanity check. Du kan inte rimligen förvänta sig en vinst som skulle kräva ett pris långt utanför kanalen.
    • Det är verkligheten. Du kan använda kanalen för att utvärdera en prognos gjord av någon annan. Om prognosmakare lyser ett pris långt utanför kanalen, har du anledning att ifrågasätta prognosen.
  • Beräkna din maximala förlust. Oavsett var du köpte den säkerhet, vet ni att när en pris bar bryter den nedersta stödlinjen av kanalen, är kanalen inte längre är giltig. Trenden är sannolikt över. Detta är den punkt där du vill sälja. Och du behöver inte vänta på den faktiska utbrytning. Du kan placera en stop-loss-order med din mäklare på breakout nivå.