Hur kan jag Stay Safe med motorsåg?

October 5

En motorsåg kan vara ett mycket användbart verktyg, om det används på rätt sätt. Om du inte är bekant med en motorsåg eller med hur du ska driva en, läs tillverkarens anvisningar. Om du fortfarande är osäker, är det en bra idé att söka hjälp från någon med lite mer kunskap i ämnet.

Även om du är bekväm med idén att använda en motorsåg, det finns några viktiga försiktighetsåtgärder att tänka på, till exempel användning av skyddsglasögon och skär handskar och kläder. Om du behöver glasögon, bära dem när du använder sågen. Leta efter skyddsglasögon som kan bäras över dina vanliga glasögon.

Välj kläder noga, undvika luvtröjor med dinglande sladdar eller löst sittande kläder som kan fastna i kedjan. Tuck in skjortor, och om du har långt hår, slips tillbaka. Andra kläder tips inkluderar bär tunga kängor, och ta bort smycken när du använder en såg.

Undvik att använda en motorsåg vid trötthet, sjuk eller ta medicin. Det är viktigt att vara uppmärksam på alla gånger. Använd aldrig en motorsåg efter att ha förtärt alkohol eller droger.

För att undvika att skada dig själv och andra, inte flytta från plats till plats med en rinnande motorsåg. Stäng av sågen innan vi går vidare till nästa område. Se också till att ingen är nära dig när du driver en motorsåg. Kast kan orsaka svåra skador. Barn och husdjur bör hållas utanför arbetsområdet.

Vid kapning, hålla båda händerna på sågen och håll den åt sidan. Om sågen sparkar det är mindre troligt att träffa din kropp. Oavsett vad du vill klippa bör hållas inom räckhåll, utan obekväma sträckning eller böjning. Overextending medan svingar en motorsåg kan vara farligt, eftersom du inte kommer att ha så mycket kontroll över sågen. Dessutom håller aldrig sågen ovanför huvudet.

Försök att klättra på en stege med en motorsåg är inte en bra idé, och inte heller är klättrar i ett träd och försöker driva sågen. Det är nog bäst att lämna dessa jobb till utbildad personal. Använd endast en motorsåg för sådana uppgifter som trimning och forma trädgården häckar och buskar, eller annat trädgårdsarbete som kan göras bekvämt och enkelt på marken.

Använd sunt förnuft och följer dessa tips samt alla säkerhetsföreskrifter som föreslås av tillverkaren, och du bör ha några problem på ett säkert sätt med hjälp av en motorsåg.

  • Om du behöver glasögon, bära dem när du använder en motorsåg.
  • Chainsaw användare bör undvika löst sittande kläder som kan fastna i sågen.
  • Skära ner ett träd med motorsåg bör göras när man står på marken.